Skip navigation

Retroa ja tätä päivää -taidenäyttely

Article categories: Museums & Folklore

Tarja rinnan taidenäyttely Kyrö Distillery Homessa

Tarja Rinnan Retroa ja tätä päivää -näyttely Kyrö Distilley Companyssä 1.-31.7.2020

Taiteilijan kuvaus:

“Olen Rinnan Tarja(s.1960), paljasjalkainen isokyröläinen.
Olen jo pikkutytöstä ollut kiinnostunut kaikenlaisesta käsillä tekemisestä. Äidin ompelukoneella sain surautella jo alle kouluikäisenä ja puuseppä-paappa päästi minut kellariverstaaseensa tekemään pieniä puutöitä. Muistan, kuinka pikkutyttönä piirtelin myös ahkerasti ja kiersin kylää myymässä piirustuksiani 5 pennillä.

Naapurissamme asui Hellin Rinta-Knuuttila. Hän oli ammatiltaan kuvataitelija ja kuvaamataidon opettaja ja suuri idolini! Pitkään haaveenani olikin tulla isona kuvaamataidonopettajaksi, mutta eihän kaikki aina mene kuten haaveissa. Olen kuitenkin tyytyväinen kaikkeen siihen mitä olen tehnyt elämäni aikana. Olen toiminut mm. askartelunohjaajana, muskariopettajana, luokanopettajana, lehtimyyjänä, käsityökoulunopettajana, huovutusalan käsityöyrittäjänä ja parastaikaa jälleen yrittäjänä – tällä kertaa sisustusalalla. Kenties myös taiteilijana?

Piirtäminen ja kuvien luominen on ollut minulle aina tärkeä juttu.
Emalointitekniikkaa kiehtoi minua opiskellessani askartelunohjaajaksi ja pikkuruisia emalitauluja valmistin jonkin aikaa peräti myyntiin. Huovutusyrittäjänä tuotteinani myytiin Japania ja Sveitsiä myöden ja jälleenmyyjiä oli parhaimmillaan toista sataa. Silloinkin halusin välillä tehdä perusmyyntituotteiden ohella teoksia huovutustekstiilien muodossa. Näyttelyitä niistä oli mm. Lappeenrannassa ja Hämeenkyrössä.

Vuonna 2017 mieheni osti minulle kesälomareissulla akryylivärit, pensseleitä ja taulunpohjia. Jonkin aikaa värit saivat maata kaapin perukoilla, kunnes uskaltauduin kokeilemaan niitä. Muutaman taulun maalattuani E-P:n Sairaanhoitopiiri ja I-Print julisti vuoden 2018 joulukuussa avoimen taidekilpailun, jossa voittava työ ripustettaisiin näkyvälle paikalle Seinäjoen keskussairaalaan. Huolimatta epäröimisestä omien taitojeni suhteen, päätin kuitenkin osallistua kilpailuun. Seuraavaksi kävikin niin, että työni Huilitauko voitti kilpailun keväällä 2019 – uskomatonta!

Kilpailuvoitto toimi kimmokkeena maalausharrastuksen jatkamiseksi. Tänä keväänä 14 työtäni hyväksyttiin Varkauden Iloa-toivoa-naivistinäyttelyyn, huolimatta siitä, että hakuaika sinne oli umpeutunut jo edellisenä syksynä.

Tänne tislaamoon halusin tuoda niin aiemmin tekemiäni emali- ja huopatöitäni kuin nykyisiä maalauksiani.

Teoksillani haluan välittää näyttelyvieraille, että elämän isot asiat voivat ollakin niitä pieniä onnea tuovia asioita. Arki. Läheiset. Luonto. Kiireetön yhdessäolo. Touhut. Puutarha.
Mitä onni on sinulle? ”

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan taidenäyttelyyn vierailukeskuksen aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Ovet avoinna 23.6.-8.8.2020:
Ti-pe 14.00-19.00, tislaamokierros (10€) 16.30
La 12.00-19.00, tislaamokierrokset (10€) 13.30 & 16.30