Ohita valikko

Varaa esiintymislava

Torilavan varaaminen

Haluatko esiintyä paraatipaikalla Vaasan keskustassa? Varaa torilava kätevästi alla olevan linkin kautta:

VARAA TORILAVA

Torilavan hinnasto:

  • 150€ / vrk (yritykset)
  • 75€ / vrk (yhdistykset ja yksityishenkilöt)

Hintaan sisältyy torilavan kiinteät äänentoistolaitteet. Lavalla on 1kpl langaton mikrofoni sekä 1 kpl langaton headset.
Järjestelmään on mahdollista kytkeä oma soitin esimerkiksi 3,5 mm äänijohdolla, RCA- tai XLR-johdoilla. Tällä tavoin taustamusiikkia on helppo soittaa matkapuhelimen tai tabletin kautta. Lavalla ei ole wifi-yhteyttä.
Äänentoistolaitteiden käyttö vaati avaimen noutamista Visit Vaasan toimistolta. Avaimen voi käydä kuittaamassa tapahtumaviikolla.

LUVAT JA ILMOITUKSET

Tapahtumaan tarvittavien lupien ja viranomaisilmoitusten määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta, mutta suurimmalle osalle tapahtumista pakollisia ovat ainakin tapahtumapaikan haltijan lupa ja poliisille tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta.

Lupien hakeminen ja viranomaisilmoitusten tekeminen ovat tapahtuman järjestäjän vastuulla. Tapahtumajärjestäjä vastaa myös siitä, että alihankkijoiden, esimerkiksi ruokamyyjien, luvat ovat kunnossa. Ilman tarvittavia lupia tapahtumaa ei saa järjestää, ja lupien puuttuessa poliisilla on oikeus keskeyttää tapahtuma. Kun luvat ja ilmoitukset ovat kunnossa, on onnettomuuden tai muun epäonnistumisen sattuessa tapahtumajärjestäjän selusta paremmin turvattu. Huomaa, että lupiin ja ilmoituksin liittyvät käytännöt muuttuvat toisinaan, joten uusin tilanne kannattaa aina tarkistaa suoraan luvan myöntävältä viranomaiselta.

Ilmoitus yleisötilaisuudesta

Poliisille on tehtävä ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä. Ilmoituksen voi tehdä poliisin internetsivuilla joko sähköisesti tai lomakkeella. Ilmoitus tehdään järjestämispaikan poliisilaitokselle ja se kannattaa jättää vähintään kuukausi ennen tilaisuuden alkamista. Ilmoitusohjeissa määräajaksi on yleensä ilmoitettu kokoontumislain mukainen viisi vuorokautta ennen tapahtumaa, mutta tämä aika ei varsinkaan kesällä ruuhka-aikaan ole riittävä. On suositeltavaa, että ilmoitus toimitetaan mahdollisimman varhain. Suurtapahtumien kohdalla ensimmäinen yhteydenotto poliisiin kannattaa tehdä vähintään puoli vuotta ennen tapahtumaa. Tällöin on riittävästi aikaa valmistella tapahtuman turvallisuuteen ja lupamenettelyihin liittyviä asioita.

Milloin ilmoitusta ei tarvita?

Pienet yleisötilaisuudet, joissa on vähän osallistujia ja jotka tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan takia eivät edellytä toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai erityisiä liikennejärjestelyjä, eivät edellytä ilmoitusta. Kyse voi olla sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävistä tilaisuuksista (mm. säännölliset elokuva-, teatteri-, ja oopperanäytökset sekä konsertit, joihin ei ole tarpeen asettaa järjestyksenvalvojia). Jos olet epävarma ilmoituksen tekemisestä, tarkista asia poliisin lupayksiköstä.

Maankäyttö

Tapahtumien järjestäminen Vaasan kaupungin omistamilla yleisillä alueilla vaatii aina maanomistajan luvan. Kauppatorin maankäyttölupahakemuksen voi osoittaa Visit Vaasalle: tori@visitvaasa.fi. Hakemuksessa tulee ilmoittaa

  • Tapahtumanjärjestäjä
  • Yhteystiedot
  • Selvitys tapahtumasta (ajankohta, ohjelma ja sisältö)
  • Arvio yleisömäärästä

Suuret tapahtumat vaativat erilliset neuvottelut.

Täältä löydät vinkkejä ja tärkeitä ohjeita tapahtuman järjestämisestä

Muista myös lisätä tapahtumasi Vaasan Seudun tapahtumakalenteriin

Huom!

  • Autojen pysäköinti torille ei ole sallittua ilman erillistä pysäköintilupaa. Pysäköintilupa myönnetään ainoastaan vuosipaikkalaisille.
  • Vaasan torisäännöt
  • Torikartta

Kauppatoria hallinnoi Visit Vaasa 

visit.vaasa@visitvaasa.fi