Ohita valikko
Perhe ulkona

Lapsiperheille

Tarjoamme perheen tilanteen mukaan varhaiskasvatusta päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja avoimissa päiväkodeissa. Vaasa on ruotsin kielikylpyopetuksen edelläkävijä, ja tarjolla on varhaiskasvatusta myös englanniksi. Taiteen perusopetusta on tarjolla seitsemässä eri taidelajissa, ja lapsia ja nuoria liikutetaan kerhoissa, leireillä ja maksuttomassa perheliikunnassa. Kaupungin alueella on yli 80 leikkialuetta, jotka ovat kaikenikäisten viihtyisiä kohtaamis- ja virkistymispaikkoja!

Palvelumme lapsiperheille

 • Digitaaliset kulttuuripalvelut

  Kulttuuri tapahtuu usein livenä, tietyssä hetkessä ja paikassa. Mutta kulttuuria voidaan kokea ja nauttia monella tapaa myös virtuaalisesti digitaalisen kulttuurin muodossa.

 • Esiopetus

  Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään maksuttomaan esiopetukseen. Vaasassa esiopetus toteutetaan päiväkodeissa.

 • Harrastamisen Suomen malli Vaasassa

  Vaasan kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan kehittämisessä ja toteuttamisessa. Uuden toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

 • Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu

  Vaasan kaupunki on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttamaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Kokeilu alkaa elokuussa 2021 ja päättyy toukokuussa 2024.

 • Kuntoportaat

  Vaasassa on kahdet kaikille avoimet kuntoportaat, Gerbynmäellä sekä Öjbergetillä. Talvisin rappuset on suljettu, niissä ei ole talvikunnossapitoa. 9.12.2022 alkaen Öjbergetin rappuset ovat käyttökiellossa, koska mäki on työmaa aluetta.

 • Kuula-opisto

  Huilu, sello vai tanssi? Tarjoamme lapsille, nuorille ja myös aikuisille monipuolista opetusta musiikissa ja tanssissa.

 • Lajikokeilut

  Lajikokeilut ovat alkeiskursseja, jotka Vaasan kaupungin liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä eri urheiluseurojen kanssa. 

 • Lapsiystävällinen kunta

  Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa. Se auttaa kuntia varmistamaan, että erityisesti heikommassa asemassa olevien lasten oikeudet toteutuvat.

 • Lastenkulttuuritoiminta Vaasassa

  Vaasassa halutaan panostaa entistä enemmän lastenkulttuuriin. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat muun muassa varhaiskasvatuksen kulttuuripolku ja perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma, joiden kautta halutaan taata jokaiselle lapselle ja nuorelle taide- ja kulttuurikokemuksia.

 • Liikuntaleirit

  Järjestämme liikuntaleirejä 1.-6.-luokkalaisille koululaisten loma-aikoina kesä-, syys- ja talvilomalla.

 • Lätäkkö - Lasten kulttuuriviikot

  LÄTÄKKÖ – Lasten Kulttuuriviikot järjestetään jälleen 1.-31.10.2023. Lätäkkö on vaasalaista lastenkulttuuria esittelevä tapahtumakuukausi.

 • Perusopetus

  Vaasan kaupungilla on 13 suomenkielistä ja viisi ruotsinkielistä perusopetuksen koulua.

 • TaiKon

  Tarjoamme taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja elämyksiä taiteen kautta.

 • TaiKonin kesäleirit

  TaiKon järjestää kesäkuussa 1.-6.-luokkalaisille suunnatun Taidetta kasarmilla -kesäleirin, 1.-4.-luokkalaisille suunnatun TaiKon-Hoppis taide- ja liikuntaleirin sekä Vähäkyrössä kuvataideleirin ja teatteri-sirkusleirin.

 • Talviaktiviteetit

  Parhaat vinkit kaikenlaisille hiihtäjille trikookansasta sunnuntaisivakoijiin sekä ideoita sisätiloissa viihtyville.

 • Uimahalli

  Vaasan uimahallissa on neljä eri allasta, jotka tarjoavat kaiken ikäisille sopivan paikan liikkua.

 • Varhaiskasvatuksen palveluohjaus

  Oletko hakemassa lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa, pohditko päiväkodin ja perhepäivähoidon eroja, haluatko tietää lisää yksityisestä tai avoimesta varhaiskasvatuksesta?

 • Varhaiskasvatus

  Vaasassa varhaiskasvatuspalveluja on saatavilla päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja yhdessä avoimessa päiväkodissa.

 • Vaasan yleiset tulentekopaikat

  Vaasassa on paljon yleisiä tulentekopaikkoja, jotka ovat kaikkien kaupunkilaisten ja vierailijoiden vapaasti käytettävissä.

Tapahtumat

Ajankohtaista

Uutiset

30.3.2023

Lapset haluavat maauimalan ja lisää maksuttomia harrastuksia

Joukko viidesluokkalaisia ja eskarilaisia pääsi maaliskuun aikana kertomaan mielipiteensä muun muassa Ravilaakson leikkialueesta sekä lasten tapahtumista....

29.3.2023

Öjberget on auki vielä pääsiäisen yli

Talviurheilukeskus Öjbergetin rinteet ovat auki vielä pääsiäisen ajan. Avoinna ovat kaikki kolme rinnettä sekä lastenrinne.

Mies laskettelee lumilaudalla Vaasan Öjbergetillä.
28.3.2023

Kuula-opiston nuoret oppilaat pääsevät soittamaan ison orkesterin kanssa

Huhtikuussa Kuula-opiston oppilaat pääsevät kokeilemaan esiintymistä ison sinfoniaorkesterin säestyksellä. Iloiset soittoniekat –konsertissa esiintyy 20...

24.3.2023

Luistelukausi lähenee loppuaan

Vaasan kaupungin ylläpitämillä ulkojäillä alkaa luistelukausi lähentyä loppuaan. Isolahden jää ja Palosaaren kaukalo ovat suljettuja, ja myös...