Ohita valikko
Perhe ulkona

Lapsiperheille

Tarjoamme perheen tilanteen mukaan varhaiskasvatusta päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja avoimissa päiväkodeissa. Vaasa on ruotsin kielikylpyopetuksen edelläkävijä, ja tarjolla on varhaiskasvatusta myös englanniksi. Taiteen perusopetusta on tarjolla seitsemässä eri taidelajissa, ja lapsia ja nuoria liikutetaan kerhoissa, leireillä ja maksuttomassa perheliikunnassa. Kaupungin alueella on yli 80 leikkialuetta, jotka ovat kaikenikäisten viihtyisiä kohtaamis- ja virkistymispaikkoja!

Palvelumme lapsiperheille

 • Digitaaliset kulttuuripalvelut

  Kulttuuri tapahtuu usein livenä, tietyssä hetkessä ja paikassa. Mutta kulttuuria voidaan kokea ja nauttia monella tapaa myös virtuaalisesti digitaalisen kulttuurin muodossa.

 • Esiopetus

  Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään maksuttomaan esiopetukseen. Vaasassa esiopetus toteutetaan päiväkodeissa.

 • Harrastamisen Suomen malli Vaasassa

  Vaasan kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan kehittämisessä ja toteuttamisessa. Uuden toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

 • Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu

  Vaasan kaupunki on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttamaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Kokeilu alkaa elokuussa 2021 ja päättyy toukokuussa 2024.

 • Kuntoportaat

  Lauantaina 7.5. on Öjbergetillä partiotaitokisat klo 9-17 Kisassa on mukana 400 7-12 vuotiasta lasta . Alue on aika täynnä. Suosittelemme että kuntoilijat käyttäisivät kuntoportaita vasta kisojen jälkeen. Vaasassa on kahdet kaikille avoimet kuntoportaat, Gerbynmäellä sekä Öjbergetillä. Talvisin rappuset on suljettu, niissä ei ole talvikunnossapitoa.

 • Kuula-opisto

  Huilu, sello vai tanssi? Tarjoamme lapsille, nuorille ja myös aikuisille monipuolista opetusta musiikissa ja tanssissa.

 • Lajikokeilut

  Lajikokeilut ovat alkeiskursseja, jotka Vaasan kaupungin liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä eri urheiluseurojen kanssa. 

 • Lapsiystävällinen kunta

  Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa. Se auttaa kuntia varmistamaan, että erityisesti heikommassa asemassa olevien lasten oikeudet toteutuvat.

 • Lastenkulttuuritoiminta Vaasassa

  Vaasassa halutaan panostaa entistä enemmän lastenkulttuuriin. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat muun muassa varhaiskasvatuksen kulttuuripolku ja perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma, joiden kautta halutaan taata jokaiselle lapselle ja nuorelle taide- ja kulttuurikokemuksia.

 • Liikuntaleirit

  Järjestämme liikuntaleirejä 1.-6.-luokkalaisille koululaisten loma-aikoina kesä-, syys- ja talvilomalla.

 • Lätäkkö - Lasten kulttuuriviikot

  LÄTÄKKÖ – Lasten Kulttuuriviikot järjestetään ensimmäistä kertaa 18.10.–20.11.2022. Lätäkkö on vaasalaista lastenkulttuuria esittelevä tapahtumakuukausi. Lätäkkö alkaa valtakunnallisesta satupäivästä 18.10. ja päättyy kansainväliseen lapsen oikeuksien päivään 20.11.

 • Perusopetus

  Vaasan kaupungilla on 13 suomenkielistä ja viisi ruotsinkielistä perusopetuksen koulua.

 • TaiKon

  Tarjoamme taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja elämyksiä taiteen kautta.

 • Taikonin kesäleirit

  TaiKon järjestää kesäkuussa 1.-6.-luokkalaisille suunnatun Taidetta kasarmilla -kesäleirin. Taide- ja liikuntaleiri TaiKon-Hoppis järjestetään juhannusviikolla.

 • Talviaktiviteetit

  Parhaat vinkit kaikenlaisille hiihtäjille trikookansasta sunnuntaisivakoijiin sekä ideoita sisätiloissa viihtyville.

 • Uimahalli

  Vaasan uimahallissa on neljä eri allasta, jotka tarjoavat kaiken ikäisille sopivan paikan liikkua.

 • Varhaiskasvatuksen palveluohjaus

  Oletko hakemassa lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa, pohditko päiväkodin ja perhepäivähoidon eroja, haluatko tietää lisää yksityisestä tai avoimesta varhaiskasvatuksesta?

 • Varhaiskasvatus

  Vaasassa varhaiskasvatuspalveluja on saatavilla päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja yhdessä avoimessa päiväkodissa.

 • Vaasan yleiset tulentekopaikat

  Vaasassa on paljon yleisiä tulentekopaikkoja, jotka ovat kaikkien kaupunkilaisten ja vierailijoiden vapaasti käytettävissä.

Tapahtumat

Ajankohtaista

Uutiset

24.11.2022

Luistelualueiden jäädyttäminen on alkanut

Vaasassa on aloitettu tänään torstaina 24.11. ensimmäisten luistelualueiden jäädyttäminen. Työt on aloitettu Huutoniemen ja Vöyrinkaupungin...

21.11.2022

Teeriniemen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa

Teeriniemelle valmistuu uusi päiväkoti tammikuussa 2024. Kaksikerroksisen päiväkotirakennuksen rakennustyöt alkavat tänä syksynä ja se otetaan...

16.11.2022

Itsenäisyyspäivän juhla suunnataan vaasalaisille lapsiperheille – perinteistä ohjelmaa sankarihaudoilla ja kirkossa

Vaasan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2022 on tänä vuonna ensimmäistä kertaa lapsiperheille suunnattu. Ohjelmassa klo 13–15 on koko perheen...

Lapsia
15.11.2022

Lapsen oikeuksia juhlitaan Vaasassa valoparaatilla ja liputuksella

Vaasassa järjestetään YK:n lapsen oikeuksien päivän kunniaksi lasten ja nuorten valoparaati sunnuntaina 20.11. Vaasan kaupunki myös liputtaa sunnuntaina...