Ohita valikko
Nuoret

Nuorille

Energia on voima, joka muuttaa maailman. Vaasassa on nuorille kuusi nuorisotaloa ja nuorisokahvila. Rokkikoulu tarjoaa rock- ja pop-opetusta, kokemuksia, keikkoja ja biisintekoa.

Palvelumme nuorille

 • Café Kultsa

  Café Kultsa on viihtyisä nuorisokahvila Vaasan keskustassa.

 • Etsivä nuorisotyö

  Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15-29-vuotiaille vaasalaisille nuorille, jotka kaipaavat tukea tulevaisuuden suunnittelussa ja arkisten asioiden hoitamisessa.

 • Graffitiseinät Vaasassa

  Kiinnostaako graffiti? Vaasassa on useita paikkoja, joissa voi käydä katsomassa ja maalaamassa graffititaidetta.

 • Harrastamisen Vaasan malli

  Vaasan kaupunki toteuttaa Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

 • Kesätyöpaikat

  Tarjoamme vuosittain sadoille nuorille ja opiskelijoille kesätöitä, kesäsijaisuuksia, harjoittelumahdollisuuksia sekä Kesäduuniseteleitä.

 • Kohtaamispaikat

  Haluatko tutustua naapureihisi? Etsitkö uusia ystäviä? Tunnetko olosi yksinäiseksi? Tässä on esimerkkejä paikoista, joissa voit tavata ja viettää aikaa muiden ihmisten kanssa.

 • Kuula-opisto

  Huilu, sello vai tanssi? Tarjoamme lapsille, nuorille ja myös aikuisille monipuolista opetusta musiikissa ja tanssissa.

 • Lajikokeilut

  Lajikokeilut ovat alkeiskursseja, jotka Vaasan kaupungin liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä eri urheiluseurojen kanssa. 

 • Lapsiystävällinen kunta

  Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa. Se auttaa kuntia varmistamaan, että erityisesti heikommassa asemassa olevien lasten oikeudet toteutuvat.

 • Nuorisopalveluiden leiri- ja harrastustoiminta

  Leiri- ja harrastustoiminnassa lapset ja nuoret saavat kokea ryhmässä hienoja elämyksiä erilaisissa toimintaympäristöissä. Toiminta on ohjattua, kannustavaa, käytännön tekemistä ja kokemista yhdessä.

 • Nuorisopalveluiden tapahtumatoiminta

  Nuorisopalvelut järjestää erilaisia nuorille suunnattuja tapahtumia ympäri vuoden. Monet tapahtumista järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden ja nuorten kanssa. Nuorisopalveluilta on mahdollista hakea avustusta oman tapahtuman järjestämiseen. Voit seurata tapahtumatoiminnan ilmoittelua nuorisopalveluiden Facebookissa ja Instagramissa.

 • Nuorisotilat

  Vaasan kaupungin nuorisopalveluilla on seitsemän eri nuorisotilaa, joissa on tarjolla sekä ohjattua että nuorten itsensä järjestämää toimintaa. Tilat on tarkoitettu erityisesti yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille, mutta myös 5–6-luokkalaisille on omaa toimintaa.

 • Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa

  Kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön tarkoituksena on nuorten hyvinvoinnin lisääminen, kasvun tukeminen ja sosiaalinen vahvistaminen. Tavoitteena on vahvistaa koulu- ja oppilasyhteisöä eri toimintamenetelmin.

 • Nuorten työpaja Följy, Vaasan kaupunki

  Kyrönmaan alueella toimiva nuorten työpaja Följy tarjoaa alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille yksilöllisesti räätälöityjä väyliä työelämään.

 • Nuorten vaikuttaminen

  Jokaisen on tärkeää tulla kuulluksi, ja kaikille tulee turvata oikeudet vaikuttaa omiin asioihinsa.

 • Ohjaamo Vaasa

  Ohjaamo on suunnattu alle 30 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea työhön, koulutukseen tai arkeen liittyvissä asioissa.

 • Rokkikoulu

  Rokkikoulussa 13-17-vuotiaat vaasalaiset voivat harrastaa pop- ja rock-musiikkia eri muodoissa.

 • Skapa i Vasaregionen -hanke

  Hankkeen tavoite on parantaa taideopetuksen saatavuutta ja tasavertaisuutta lapsille ja nuorille sekä laajentaa taideopetuksen valikoimaa. 

 • Skeittihalli

  Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämä skeittihalli sijaitsee Huutoniemellä. Skeittihallin käyttö on kaikille ilmaista ja on avoinna arkisin sekä sunnuntaisin. HUOM! SKEITTIHALLI ON KIINNI KESÄN AJAN. AVAAMME JÄLLEEN 2.9.2024

 • TaiKon

  Tarjoamme taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja elämyksiä taiteen kautta.

 • Työpaja Kartturi

  Työpaja Kartturi on suunnattu 15-29-vuotiaille vaasalaisille nuorille, jotka kaipaavat tukea elämänhallintaan tai tulevaisuuden suunnitteluun.

 • Uimahalli

  Vaasan uimahallissa on neljä eri allasta, jotka tarjoavat kaiken ikäisille sopivan paikan liikkua.

 • Vaasan nuorisovaltuusto

  Vaasalainen nuori! Mitä haluaisit muuttaa omassa kotikaupungissasi? Vaativatko pyörätiet parannusta? Toimiiko paikallisliikenne? Löytyykö kaupungista tarpeeksi harrastusmahdollisuuksia?

Tapahtumat nuorille

Ajankohtaista

Uutiset

6.6.2024

Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta vahvistavat arjen taitoja sekä opiskeluvalmiuksia

Vaasalaiset nuoret kokevat etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ansiosta paljon sosiaalista vahvistumista. Vuonna 2023 nuoret antoivat Vaasan etsivälle...

laituri
31.5.2024

Merenkurkun koululle etsitään väistötiloja: selvityksessä Vamian Hansa-kampuksen tilat

Merenkurkun koululle etsitään väistötiloja syksystä 2025 alkaen noin viideksi vuodeksi. Väistötiloilla varaudutaan turvaamaan lähivuosien koulunkäynti...

27.5.2024

Isolahden koulu saa laajennusosan: käyttäjät osallistuvat uusien tilojen suunnitteluun

Isolahden koulun tontille suunnitellaan parhaillaan uudisrakennusta vaativan erityisen tuen oppilaille. Uudisrakennuksessa toimivat sen valmistuttua vaativan...

24.5.2024

Nuorisopalvelut jalkautuu koulujen päättäjäispäivänä Vaasassa

Kesäloman alkua ja koulujen päättymistä juhlitaan 1.6.2024. Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden koko henkilökunta jalkautuu illaksi ja yöksi nuorten...