Ohita valikko
kokous

Työnhakijoille

Elinvoimainen elinkeinorakenne on yksi Vaasan korkean työllisyysasteen avaintekijöistä. Vaasan seudun työllisyystilanne on Suomen parhaimpia. Tulotaso on lähes pääkaupunkiseudun tasolla, ja alue on Suomen yritystiheintä aluetta.

Palvelumme työnhakijoille

 • Kielitaito antaa kilpailuetua työmarkkinoilla

  Kun tekee vähän erilaisia valintoja, voi päätyä unelmiensa elämäntilanteeseen. Kaikki alkoi vuonna 2015, kun Jaakko Pentti muutti Kalajoelta Helsinkiin suorittaakseen varusmiespalveluksen Dragsvikissä ruotsiksi. Ruotsin kieli oli kiinnostanut jo pitempään ja kielitaito karttui armeijassa entisestään.

 • Kolumbialainen insinööri Lina löysi unelmaduunin Vaasasta

  Päivätyö opettajana ja iltaisin uran luomista koodarina – tasapainoiltuaan useita vuosia kahden työn välissä kolumbialainen Lina Sandelin alkoi kaivata hektiseen elämäänsä muutosta ja uralle uutta suuntaa. Hän oli aiemmin asunut Yhdysvalloissa ja Australiassa, joten englanti oli hyvin hallussa, mutta niin sanotut perinteiset opiskelupaikkavaihtoehdot eivät häntä houkutelleet.

 • Lappilainen insinöörikin tottuu vähälumisuuteen

  ”Kuuden kuukauden perehtymisjakso – kyllä täällä sen aikaa voi asua ja sitten paluu Rovaniemelle”, ajatteli Ville Mäkikyrö ottaessaan alkuvuodesta 2018 vastaan uuden työpaikan entisestä opiskelukaupungistaan Vaasasta. Puoli vuotta vierähti, kaksikin, ja yhtäkkiä kaupungista olikin tullut koti.

 • Shanghaista Suomen Kaliforniaan

  Kuvittele, että lähdet matkaan reilun 24 miljoonan asukkaan kaupungista, jossa ihmisiä kuhisee ympärilläsi ja lämpötila on vähintäänkin kesäinen. Matkustat tuntikausia lähes toiselle puolelle maapalloa, kunnes saavut paikkaan, jossa syyssade vihmoo naamaa, alkuillasta jo hämärtää, eikä muita ihmisiä näy missään. Tältä Ying Zhengistä tuntui, kun hän syksyllä 2006 saapui Kiinan Shanghaista Vaasaan vaihto-opiskelijaksi.

 • Työllistämispalvelut

  Tavoitteena on vaasalaisten pitkäaikaistyöttömien palkkatukityöllistäminen, osatyökykyisten työllistäminen, nuorten sekä erityisnuorten kesätyöllistäminen, siviilipalveluspaikkojen tarjoaminen vaasalaisille siviilipalvelusvelvollisille sekä työllistämistä edistävien hankkeiden tukeminen.

 • Uimahalli

  Vaasan uimahallissa on neljä eri allasta, jotka tarjoavat kaiken ikäisille sopivan paikan liikkua.

 • Vaasan seudun työmahdollisuudet

  Huipputekijöille huippuduunia! Täällä Vaasan seudulla tarvitaan monenlaisia osaajia juuri nyt. Kiinnostaako sinua kansainvälinen ura energia-alalla? Oletko kenties terveydenhoitoalalla ja haluat päästä tekemään työtä mielenkiintoisessa työympäristössä? Tutustu Vaasan seudun tarjoamiin uusiin uramahdollisuuksiin.

 • Virolaisen lastenlääkärin Vaasa-rakkaus syttyi aurinkoisuudesta

  Monika Kass muutti miehensä kanssa Virosta Suomeen vuonna 2008. Töitä vastavalmistuneelle lääkärille löytyi Pietarsaaresta, ja samalla tuli opittua ruotsin kieli. Tuntui luontevalta jatkaa uraa Vaasan keskussairaalassa, kun sekä suomi että ruotsi olivat hallussa.

Tapahtumat

Ajankohtaista

Uutiset

3.4.2023

Kesäduunisetelin hakuaika käynnissä 

Vaasan kaupungin kesäduuniseteli mahdollistaa tänäkin vuonna kesätyöpaikan vaasalaiselle nuorelle alle 50 henkilöä työllistävään yritykseen,...

nuori
24.3.2023

Vaasa ottaa käyttöön pyöräedun

Vaasan kaupunki ottaa käyttöön työsuhdepyöräedun työntekijöilleen. Pyöräetu tukee kaupungin strategisia tavoitteita.

Pyöräilijät