Ohita valikko

Sujuvat yhteydet

Vaasan seudun logistiikka on kehitetty maailmanlaajuisen viennin tarpeisiin.

Monipuolinen lento-, laiva-, auto- ja junaliikenne tarjoaa hyvät kulku- ja kuljetusyhteydet ympäri vuoden. Vahvuutena on pystyä tarjoamaan yrityksille mahdollisuus eri kuljetusmuotojen yhdistämiseen ja sitä kautta optimaalisten logistiikkaratkaisujen räätälöintiin.

Vaasan kansainvälinen lentokenttä

Vaasan lentokenttä on kansainvälisten liike- ja tilauslentojensa ansiosta yksi Suomen vilkkaimmista. Eurooppa, Amerikka ja Aasia ovat vain yhden välilaskun päässä Vaasasta.

  • Suorat tunnin lennot Helsinkiin ja Tukholmaan useamman kerran päivässä.
  • 10 km Vaasan keskustaan
  • Yksi Suomen vilkkaimmista lentokentistä.

Kvarken Ports Vaasa

Kvarken Ports eli Uumajan ja Vaasan yhteinen satamayhtiö on ainutlaatuinen portti Suomen ja Ruotsin väliseen yhteistyöhön. Satamayhtiössä on luotu uusi konsepti, jonka avulla tämä maailman pohjoisimman ympärivuotinen reittiliikenneyhteys pystyy vastaamaan merenkulun haasteisiin.

  • 4 tuntia Uumajaan, Ruotsiin. Liikennöinnistä vastaa Wasaline.
  • 48 tuntia Rostockiin, Saksaan.

Merenkurkun liikenteen kuljetuskapasiteettia tulee merkittävästi lisäämään suunnitteilla oleva uusi laiva, jonka on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2021.

Pääasiallinen toiminta-alue: rahti, kappaletavarat, projektilastit, matkustajat, öljy
Volyymi 2017: 1,1 miljoonaa tonnia
Kulkusyvyys: 9 m
Laiturityypit: Lolo-, roro-, matkustaja- ja irtotavaralaiturit (kuiva ja nestemäinen)

Kvarken Ports -sivusto.

Maantie- ja rautatieliikenne

Ajoneuvoliikenteelle avautuu Vaasasta kattava tieverkko kaikkialle Suomeen. Junayhteydet ovat hyvät suureen osaan maatamme ja myös Venäjälle. Helsinkiin matkustaa junalla 3,5 tuntia ja autolla 4,5 tuntia.