Ohita valikko
nainen hymyilee

Yhdistyksille

Meille ominaista on alueen vahva yhteisöllisyys ja sen kehittäminen yhdessä asukkaiden hyväksi.

Palvelumme yhdistyksille

 • Asukasyhdistysten avustukset

  Vaasan kaupunki myöntää vuosittain avustuksia kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukasyhdistyksille. Avustusta myönnetään yhdistyksen toiminnan ylläpitoon ja aktivoimiseen.

 • Hyvinvointipalveluiden ja yhdistysten kumppanuus

  Vaasan kaupungin ja yhdistysten kumppanuudella vastataan hyvinvoinnin haasteisiin ja kaupungin strategisiin tavoitteisiin. Kumppanuus on tarkoitettu yhdistyksille, joilla on kunnan järjestämisvastuulla olevaa toimintaa ja palvelutuotantoa tukeva ja täydentävä rooli hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

 • Kulttuuriavustus

  Vaasan kaupunki jakaa vuosittain avustuksia kulttuuritoimintaan. Avustusta voi hakea kohde- tai toiminta-avustuksena.

 • Tapahtuma-avustukset

  Järjestätkö Vaasassa urheilu-, kulttuuri- tai yleisötapahtumaa, joka on yleisölle avoin? Vaasan kaupunki myöntää avustuksia Vaasassa järjestettäviin, ensisijaisesti valtakunnallisien, kansainvälisien tai sellaiseksi pyrkivien tapahtumien järjestäjille.

 • Toiminta-avustukset nuorisoyhdistyksille

  Koulutuslautakunta myöntää vuosittain toiminta-avustusta. Avustamisen tavoitteena on yhdistystoiminnan kautta edistää nuorten sosiaalista vahvistamista, kasvun ja itsenäistymisen tukemista sekä nuorten kasvu- ja elinolojen parantamista.

 • Uimahalli

  Vaasan uimahallissa on neljä eri allasta, jotka tarjoavat kaiken ikäisille sopivan paikan liikkua.

 • Vuorikodin varaustilat

  Vuorikodin tilat ovat varattavissa maksuttomasti yhdistyksille, joiden toiminta tukee ja täydentää kunnan tehtäviä hyvinvoinnin, työllistymisen ja kotoutumisen edistämisessä. Tiloja voi varata sekä säännölliseen toimintaan, että yksittäisiin tapahtumiin. Tilat ovat esteettömät.

 • Yhdistysopas

  Vaasa haluaa olla yhä yhdistysystävällisempi kaupunki. Tuemme yhdistyksiä eri tavoin, ja toteutamme monenlaista toimintaa myös kumppaneina yhdistysten kanssa. Tälle sivulle on koottu hyödyllistä tietoa yhdistystoimijoille

Ajankohtaista

Uutiset

12.10.2023

Hae ensi vuoden kulttuuriavustusta jo marraskuussa!

Vaasalaisille kulttuurintekijöille suunnatut vuoden 2024 kohdeavustukset ja toiminta-avustukset haetaan tänä vuonna jo marraskuussa. Uutena hakumuotona voi...

campusfestival
10.8.2023

Kaupunki haluaa asukkaat mukaan tekemään hyviä tekoja

"Vuosi hyviä tekoja" on Vaasan kaupungin ideoima ja toimeenpanema onnellisuusteko, jolla halutaan edistää vaasalaisten onnellisuutta ja herättää...

Nuorisovaltuuston jäseniä laiturilla