Ohita valikko
Liikennevalot

Liikennevalot

Liikennevalojen toimivuudesta huolehtiminen on osa kaupungin liikennesuunnittelua. Liikennevalojen huollosta vastaavat Destia  ja Kontaktor Oy.

 

Liikennevalojen kunnossapito ja huolto

Liikennevalojen huolto ja vikailmoitukset

Kunnossapidosta vastaava urakoitsija valvoo ja saa vikatiedot liikennevalokeskusjärjestelmistä. Korjaustyöt suoritetaan arkisin klo 07.00 – 16.00 välisenä aikana.

DESTIA

  • Klo 07.00 – 16.00 päivystysnumero: 0417320943

email: liikennevalot@destia.fi

 

Sähköisku- tai hengenvaaratilanteissa ja liikennevahinkojen osalta päivystys 24/7 puh. 0417320943

 

HALI-järjestelmä ohjaa liikennevalot automaattisesti vihreäksi hälytysajoneuvoille

Vaasan liikennevaloissa Vaasanpuistikolla ja Hietalahdenkadulla on otettu 26.3.2018 käyttöön uusi hälytysajoneuvojen liikennevaloetuusjärjestelmä HALI.

HALI-järjestelmä ohjaa liikennevalot automaattisesti vihreäksi aina, kun hälytysajossa oleva ambulanssi tai paloauto lähestyy risteystä. Toiminta perustuu satelliittipaikannukseen ja langattomaan tiedonsiirtoon. Ohjauksessa käytetään myös pelastusajoneuvojen muita hallintalaitteita, esimerkiksi suuntavilkun käytöllä ennakoidaan valojen vaihtumisen tarve risteävälle tielle.

HALI-ohjaus lähtee käyntiin, kun pelastusajoneuvo lähtee hälytystehtävään. Liikennevaloille tulee ajoneuvon kulkusuuntaan nähden niin sanottu pakkovihreä, jolloin muille risteäville suunnille näytetään punaista valoa. Kun hälytysajoneuvo on ohittanut liikennevalot, palautuu liikennevalojen toiminta normaaliksi paikannustietoon perustuen.

 

 

Vaasan liikennevalo -ohjauksen yleissuunnitelma 2030