Olet täällä

18.5.2017 - 15:10

Liki kaksi tuhatta vaasalaiskoululaista luo ja liikkuu

gimme5_jaakko_saarinen.jpg
Koululaisten liikunta- ja kulttuuriviikko Gimme 5 järjestetään kolmatta kertaa 22.–24.5.2017. Tapahtumaan on ilmoittautunut lähes sata innokasta luokkaa ja liki kaksi tuhatta oppilasta Vaasan kouluista.

Tapahtumalla tavoitellaan tavallisesta kouluarjesta poikkeavaa, monipuolista ja rentoa tekemistä, jossa yhdistyvät kulttuuri ja liikunta. Ohjelma on suunnattu 3-9-luokkalaisille, jotka voivat kolmen päivän aikana kokeilla liikunnallisia harrastuksia ja tutustua kulttuurisiin työpajoihin klo 9-15 välisenä aikana. Liikuntapisteet ja kulttuuriset työpajat sijaitsevat eri puolilla Vaasaa. Osallistuminen on koululaisille maksutonta.

- Tapahtuma on kerännyt suurta kiinnostusta, ja viime vuoden osallistujamäärät ovat selvästi ylittyneet, iloitsee liikuntakoordinaattori Jaakko Saarinen Vaasan kaupungilta.

Koululaisten päiväohjelmaan on tarjolla hengästyttävä määrä erilaisia lajeja: metsäfutista, golfia, arkkitehtuuria, tanssia, sirkusta, kuvataidetta, potkunyrkkeilyä, nukketeatteria, näyttelyitä, rumpu workshoppeja, afrodancea, frisbeegolfia, vesi- ja venetoimintaa, street basketia, beach volleyta ja lakanalenttistä.

Taustalla laaja yhteistyö

Gimme 5 -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Taustalta löytyy aktiivinen poikkihallinnollinen työryhmä, jossa on liikuntapalveluiden, nuorisopuolen, kulttuurikeskuksen, taiteen perusopetuksen ja kaupunginkirjaston henkilöstöä.

- Laajalla poikkihallinnollisella työryhmällä saadaan paljon aikaan ja mukaan yhteistyöhön on linkitetty myös kolmannen sektorin toimijat, kertoo Saarinen.

Muita toimijoita ovat VPS Juniorit ry, Nukketeatteriyhdistys Pikku Aasi ry, Wasa Disc Golf Club ry, Vaasan Golf ry, Kpanlogo Yede, Jarkko Jussila/Wau ry, Tanssikoulu Kipinä Oy, Wasa Segelförening rf, Wasa Thunder ry & KMDC.

Tapahtuma on yksi liikuntapalveluiden lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan vuoden päätapahtumista. Samalla se on osa kaupungin Liikkuva koulu-konseptia, johon on saatu avustusta.

Uusimmat