Olet täällä

12.7.2018 - 10:57

Taiteiden yötä juhlitaan 9.8. ympäri kaupunkia

Taiteiden yö, Katja Lösönen
Taiteiden yötä vietetään Vaasassa torstaina 9.8.2018. Suosittu kaupunkitapahtuma levittäytyy tänä vuonna laajalle alueelle. Myös Sinne-viikolla tapahtuu ennen Taiteiden yötä ja sen jälkeen.

Kauppatorin lisäksi vilkasta on rannassa aina Sisäsatamasta Hietalahteen. Ohjelmassa on mm. paljon musiikkia paikallisilta yhtyeiltä.

Sisäsataman rantalavalla ja kulttuuritalo Fannyn pihassa kuullaan erityisesti rockia. Ravintola Strampenin pihassa esiintyvä Amélie goes to Belgrad soittaa balkanilaista musiikkia kuorma-auton lavalta.

Torilavalla kuullaan Suoria sanoja ja sulosäveliä tunnettujen vaasalaisten esittäminä. Sambakulkue järjestetään perinteiseen tapaan.

Näyttelyitä ja tekemistä

Kaupungin museoiden kesänäyttelyt ovat avoinna iltamyöhään. Tikanojan taidekodin hattuaiheisen näyttelyn hengessä voi osallistua lasten hattutyöpajaan tai pop up-valokuvaukseen oman hatun kanssa.

Pääkirjastolla voi ihastella tanssiesityksiä, valokuvanäyttelyä tai osallistua naurujoogaan.

Torilla lapset voivat kokeilla erilaisia soittimia ja kuvataiteen tekemistä Taikonin ja Kuula-opiston teltalla. Myös kaupungilla on torilla oma teltta, jossa on osallistavaa ohjelmaa.

Omien runojen Suomen mestaruutta voi tavoitella Poetry Slam -esityskilpailussa, joka käydään ravintola Tørst Companyssa.
 

Tapahtumia Hietalahdessa

Hietalahden Villa Sandvikenissä on taidehuutokauppa. Bragen ulkomuseo tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Kustaanlinnan uimarannalla nähdään Sudenmorsianten ja Weljien esitys.

Lisäksi Taikonin oppilaat esittelevät tekemiään majoja Hietalahden metsikössä.

Sinne-viikko 6.–12.8.

Taiteiden yön ympärille kasvatettu Sinne-viikko tarjoaa tapahtumia ennen ja jälkeen. Perjantaina 10.8. Plogging-tapahtumassa kerätään roskia lenkkeilyn ohessa, ja samana iltana järjestetään kaupungintalon katveessa illallistapahtuma Ilta Senaatilla.

Taiteiden yö ja Sinne-viikko ovat kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden tuottamia tapahtumia. Taiteiden yö järjestetään 27. kerran. Tapahtumaan odotetaan noin 35 000 kävijää.

Tarkempi ohjelma päivitetään osoitteessa: www.vaasa.fi/taiteiden-yo.

 

Uusimmat

tori_siltaloppi.png
20.7.2018
Kesähelteiden jatkuessa on syytä muistaa juoda ja syödä säännöllisesti. Vesi on paras janojuoma, ja vesipullo on hyvä pitää mukana koko ajan.