Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Armas-festivaali järjestetään tänä vuonna maaliskuussa

Julkaistu: 11.3.2024

Päivitetty: 12.3.2024

Vaasassa vietetään Armas-festivaalia 18.–31.3.2024. Kahden viikon aikana järjestetään ikääntyneille suunnattua ohjelmaa, joka keskittyy kulttuuriin ja hyvinvointiin.

Valtakunnallinen ARMAS-festivaali järjestetään maaliskuussa kahdeksannen kerran Vaasassa.  Taide- ja kulttuurifestivaalilla juhlistetaan ikääntymistä erilaisin tapahtumin, näyttelyin ja esityksin.

ARMAS-festivaalin avajaisjuhlaa vietetään maanantaina 18.3. klo 13–15Vuorikeskuksen juhlasalissa (Vuorikatu 2–4, 65100 Vaasa).  Avoimen yleisötilaisuuden ohjelmassa on kuullaan musiikkia ja Vaasan vanhusneuvoston puheenjohtaja Irmeli Mandellin juhlapuhe.

Festivaalin aikana järjestetään torstaina 21.3. klo 10–14 ARMAS-päivä, joka tarjoaa kulttuuria ja hyvinvointia ikäihmisille Vaasan pääkirjaston aulassa ja Draama-salin tiloissa (Kirjastonkatu 13, Vaasa). Ohjelmassa on elokuvanäytöksiä ja pianomusiikkia. VAMKin sairaanhoitajaopiskelijat tekevät terveydentilan tarkastuksia ja infotorilla on Vaasan kaupungin ja Pohjanmaan hyvinvointialueen esittelypisteitä ikäihmisille suunnatusta toiminnasta ja palveluista. Tule tutustumaan ja kysymään toiminnasta ja palveluista ikäihmisille löydä merkityksellistä tekemistä harrastuksessa tai vapaaehtoistyön parissa!

Laulua ja tanssia

Vaasan suomalainen seurakunta järjestää yhteislaulutilaisuuden perjantaina 22.3. klo 13 Ristinummen seurakuntakeskuksessa. Avoimet sunnuntaitanssit pidetään 24.3. klo 16–19 Ajurinkatu 14:n tiloissa. Vuorikeskuksessa on yhteislaulua ja karaokea tiistaina 26.3. klo 13–14.

Wasa Teaterissa lauletaan lauantaina 23.3. klo 14 Vänd om min längtan-musikaalin artistien kanssa säveltäjä Thomas Enrothin johdolla. Maksullinen tapahtuma on suunnattu kuorolaulajille ja muille laulamisesta kiinnostuneille ja sinne on ennakkoilmoittautuminen.

Kirjailija ja opettaja Merja Mäki kertoo evakkoromaanistaan Ennen lintuja ja sen itsenäisestä jatko-osasta maanantaina 25.3. klo 18–19 Kansalaisopisto Almassa.

Näyttelyitä ja valokuvatunnistusta

Vaasan kaupungin museoiden näyttelyihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi eläkeläiskortilla 18.3.–31.3. Pohjanmaan museon kahvilassa järjestetään valokuvatunnistusta keskiviikkona 27.3. klo 13–15.

Tapani Tammenpään taidegrafiikan näyttely on esillä Vuorikeskuksen taidekäytävällä 18.3.–1.4. ja Käsityökerhossa osataan -näyttely pääkirjaston aulassa 18.3.–2.4.

Festivaaliviikkojen aikana on myös tarjolla erilaisia etuja. Esimerkiksi Vaasan kaupunginteatterin esityksiin voi hankkia edullisemmalla hinnalla mainitsemalla koodin ARMAS lippuvarauksen tai oston yhteydessä. Vamian Hiussalonki Parcos tarjoaa opiskelijoiden tekemiä edullisia hoitoja tiistaina 19.3. ja 26.3. klo 8–14.

Katso tarkempi ohjelma Vaasassa: www.vaasa.fi/armas
Valtakunnallisesta tapahtumasta löydät tietoja osoitteesta: http://armasfestivaali.fi/