Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto

Jorma Panulan kapellimestarikurssin matinea

Julkaistu: 3.11.2023

Päivitetty: 8.1.2024

Jorma Panulan kapellimestarikurssin matinea
PE 12.1.2024 klo 18.00 VAASAN KAUPUNGINTALO

Vaasan kaupunginorkesteri

Vaasan kaupunginorkesteri

Vanhan mutta aina käyttökelpoisen vitsin mukaan meidän pitää alkaa miettiä, millaisen maailman jätämme jälkeemme Jorma Panulalle. 93-vuotias ikinuori maestrojen maestro kiertää edelleen ympäri maailmaa pitämässä suosittuja kapellimestarikurssejaan. Vaasassa Panulan kursseilla on jo vuosikymmenien perinteet, ja kurssikonsertissa nähdään hänen lahjakkaat oppilaansa merkittävimmän orkesterikirjallisuuden parissa mestarin itsensä juontaessa humoristiseen eteläpohjalaiseen tapaansa. 

Jorma Panulan kapellimestarikurssit Vaasassa ovat jo käsite sekä yleisön että nuorten, kapellimestariksi tähyävien lahjakkuuksien keskuudessa. Tämä ei ole ihme, sillä Panulan koulusta on tullut vuosien varrella valtava määrä merkittäviä kapellimestareita. Uusista kotimaisista kyvyistä on Vaasan kursseilla viime vuosina nähty muun muassa Klaus Mäkelä ja Tarmo Peltokoski, jotka molemmat ovat nopeasti nousseet kapellimestaripörssin kuumimmiksi nimiksi kansainvälisestikin.

Millaisia persoonallisuuksia kurssilla tänä vuonna on? Kapellimestarikurssia saa yleisö tulla vapaasti seuraamaan joka päivä ja kurssikonsertti lauantai-iltapäivänä näyttää, kuinka pitkälle maestro Panulan opissa on viikon mittaan edetty. 

Matinea on maksuton.

 

* Pidätämme oikeuden muutoksiin *