Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaupungin avustusten haku alkaa 1.3.

Julkaistu: 27.2.2024

Vaasan kaupunki myöntää vuosittain yleisiä avustuksia eri alojen yhdistyksille, yhteisöille, tapahtumien järjestäjille sekä yksityishenkilöille ja taiteilijoille. Haku tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta.

Maaliskuun haussa kaupungin avustuksia haetaan muiden paitsi kulttuuriavustusten osalta. 1.–31.3. haettavissa olevat avustukset ovat:  

  • asukasyhdistysten avustukset 
  • hyvinvointijaoston avustukset yhdistyksille 
  • liikuntapalveluiden toiminta-avustukset 
  • tapahtuma-avustukset (1.6.–31.12.2024 järjestettäville tapahtumille) 
  • toiminta-avustukset nuorisoyhdistyksille ja  
  • Vähänkyrön aluelautakunnan yleisavustukset. 

Lisätietoa eri avustuksista vaasa.fi/avustukset 

Kulttuuriavustusten haku vuodelle 2024 on ollut jo marraskuussa 2023, joten kulttuuriavustuksia voi hakea seuraavan kerran tämän vuoden marraskuussa. 

Tapahtuma-avustuksille on kaksi hakua vuodessa 

Tapahtuma-avustuksia koskeva haku on syksyllä 2022 päätetty jakaa kahteen hakuaikaan. Lokakuussa 2023 on ollut haku tapahtumille, joiden ajankohta on 1.1. –31.5.2024 ja nyt maaliskuun haussa haetaan avustusta 1.6.–31.12.2024 välisenä aikana järjestettäville tapahtumille. 

Tärkeitä ohjeita hyvinvointijaoston avustusta hakeville 

Kaupunginhallituksen hyvinvointijaosto avustaa yhdistyksiä, joiden toiminta tukee ja täydentää kunnan tehtävää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Jaosto avustaa esimerkiksi hyvien elintapojen, osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämistä, yksinäisyyden vähentämistä, mielenhyvinvoinnin taitojen vahvistamista sekä matalan kynnyksen harrastustoimintaa. Jaosto tukee erityisesti haavoittuville ryhmille suunnattua tai heidät huomioonottavaa toimintaa. 

Kaikkiin avustuskohteisiin on omat tarkat ohjeensa. Hyvinvointijaoston avustusten hakijoiden olisi hyvä huomioida, että samaan toimintaan ei voi hakea avustusta hyvinvointialueelta ja kunnasta. Olennaista on myös huomioida, että hyvinvointijaoston avustusta haetaan tiettyyn toimintakohteeseen eli se ei ole yleisavustus yhdistyksen toimintaan, eikä avustusta myönnetä yhdistyksen hallintokuluihin. 

  • Sähköisen avustusjärjestelmän hakulomakkeen kohdassa “käyttötarkoitus” kerro selkeästi avustuksen käyttökohde sekä avustuksen käytön arvioitu kuluerittely. Katso esimerkit käyttökohteen ja kulujen erittelyyn. 
  • Jos olet hakenut hyvinvointijaoston avustusta vuonna 2023, palauta avustusselvitys sähköisen avustushaun 2024 liitteenä. 
  • Tutustu myös siihen, mitkä seikat avustusta myönnettäessä otetaan huomioon ja esimerkkeihin toiminnasta, johon hyvinvointijaostolta voi hakea avustusta. 

Lue lisää ja hae avustusta: https://www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta-ja-seudusta/ota-yhteytta/avustukset/hyvinvointijaoston-avustukset/