Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kesäkävelykatu avautuu myös tänä vuonna

Julkaistu: 22.4.2024

Aiempina vuosina järjestetty kesäkävelykatu on kerännyt positiivista palautetta yrittäjiltä ja asiakkailta. Tämän myötä kesäkävelykatu avataan myös tulevana kesänä. Sijainti on tuttuun tapaan Hovioikeudenpuistikolla, Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun välisellä katuosuudella.

Kesäkävelykatu avautuu maanantaina 29.4. ja pysyy auki 16.9. saakka. Katualueen sulku alkaa torstaina jo 25.4. ja kävelykadun terassit rakennetaan viikonlopun 27.–28.4. aikana.

Viime vuoden tapaan Hovioikeudenpuistikon pohjoispuoli suljetaan läpiajoliikenteeltä Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon väliseltä osuudelta. Liikennevalot ovat poissa käytöstä ja Raastuvankadun ylittävä suojatie merkitään koko kävelykadun levyiseksi.

Kävelykadun voimassaoloaikana huoltoajo ja tonteille ajo tapahtuu Kirkkopuistikon puolelta. Hovioikeudenpuistikolta poistuu kahdeksan maksullista pysäköintipaikkaa ja muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja. Hovioikeudenpuistikon eteläisemmän puolen puistikon puolelle lisätään aikarajoitettua pysäköintiä ja pysähtymispaikka jakeluliikenteelle.

Kesäkävelykadun myötä myös joukkoliikenteeseen tulevat samat muutokset kuin viime vuonna. Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta. Hovioikeudenpuistikon bussipysäkki poistuu käytöstä kesäkadun ajaksi.