Ohita valikko
Lasten työpaja museolla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Museoissa viikoittaista ohjelmaa lapsiperheille heinäkuussa

Julkaistu: 19.7.2019

Vaasan kaupungin museot järjestävät heinäkuun ajan ohjelmaa lapsiperheille. Pohjanmaan museossa ollaan tutustuttu keskiviikkoisin Meri vie, meri tuo –näyttelyyn, jonka jälkeen ohjelma on jatkunut meriaiheisella työpajalla.

Kolmevuotias Elisabetta osallistui keskiviikon kierrokselle, kun äiti Noora löysi tapahtuman Facebookista.

— Kierros oli mielenkiintoinen. Lapsi on aika pieni vielä, mutta on kiva, että hän tottuu käymään museoissa, Noora kertoo.

Pohjanmaan museossa järjestetään ohjelmaa keskiviikkoisin kummallakin kotimaisella.

— Osallistujia on ollut noin 10-15 kummassakin ryhmässä yhteensä. Tällä viikolla osallistujia oli eniten, mikä teki kierroksen vetämisestä hieman jännittävää. Lapsille on mukavaa kertoa meren historiasta, kertoo Pinja Mäkelä, joka työskentelee kesän museo-oppaana Pohjanmaan museolla.

Kulttuuriviikon voi aloittaa tiistaina Kuntsin modernin taiteen museossa. Ohjelma alkaa taidenäyttelyihin tutustumisella, jonka jälkeen työpajassa taiteillaan luonnonmateriaaleista.

Keskiviikkona Pohjanmaan museo tutustuttaa Meri vie, meri tuo –näyttelyyn. Ohjelma jatkuu meriaiheisella työpajalla.

Tikanojan taidekoti järjestää torstain ohjelman. Opas esittelee aluksi tunnetuimmat teokset, jonka jälkeen työpaja pidetään taidekodin puutarhassa.

Perjantaina Vanhan Vaasan museon opas opastettu kierros johdattelee kävijät kaupungin historian alkuvaiheisiin. Kierroksen jälkeen kokeillaan taitoja erilaisten tehtävien parissa.

Sisäänpääsy ja työpajat ovat alle 18-vuotiaille maksuttomia. Ohjelmaa järjestetään heinäkuun ajan klo 11 suomeksi sekä klo 14 ruotsiksi.