Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Suurlähettiläät vierailevat Vaasan EnergyWeekillä

Julkaistu: 6.3.2024

EnergyWeek-tapahtuman osana järjestettävään Vaasan kaupungin isännöimään vierailuun osallistuu suurlähettiläitä, delegaatteja ja edustajia eri puolilta maailmaa. Vieraat osallistuvat muun muassa kaupunginjohtaja Tomas Häyryn isännöimälle lounaalle sekä tutustuvat Wärtsilän Sustainable Technology Hubiin.

Vaasassa 11. –14.3.2024 pidettävään EnergyWeek-tapahtumaan saapuu 14 suurlähettilästä Alankomaista, Belgiasta, Chilestä, Indonesiasta, Islannista, Kanadasta, Latviasta, Portugalista, Saksasta, Tanskasta, Thaimaasta, Unkarista, Vietnamista ja Yhdysvalloista. Lisäksi saapuu useita edustajia Espanjan, Filippiinien, Malesian, Nigerian ja Norjan suurlähetystöistä. Yhteensä kansainvälisiä vieraita Vaasan kaupungin isännöimään tapaamiseen EnergyWeekille saapuu lähes 30.

Alankomaiden suurlähettiläs Govert Jan Bijl de Vroe pitää osallistumista EnergyWeekille tärkeänä.

– Kaikki yhdistyy Vaasassa – vety, merituulivoima ja kestävät akut. Näiden kaikkien asioiden eteen Hollannin Helsingin-suurlähetystö työskentelee tuottaakseen lisäarvoa puhtaaseen energiaan siirtymisessä Suomessa. Näin ollen Vaasa on meille tärkeä paikka nyt ja tulevaisuudessa, kertoo suurlähettiläs Govert Jan Bijl de Vroe.

Kanadan suurlähettiläs Jeanette Stovel muistuttaa, että Kanadan ja Vaasan väliset siteet ovat muodostuneet jo 1900-luvun alusta, jolloin suomalainen metsäalan asiantuntemus oli tukemassa Kanadan metsäteollisuuden kasvua.

– Tänä päivänä kanadalaiset ja suomalaiset työskentelevät yhdessä edistääkseen vihreään energiaan siirtymistä, ja Vaasalla on siinä keskeinen rooli, toteaa suurlähettiläs Jeanette Stovel.

Moni Vaasaan saapuvista suurlähettiläistä on vieraillut aikaisemmin EnergyWeekillä. Muutamalle, kuten Islannin suurlähettiläälle Harald Aspelundille vierailu EnergyWeekille on nyt ensimmäinen kerta. Suurlähettiläs Aspelundin mielestä tarvitaan rohkeita johtajia ja yhteistyötä, jotta vihreään energiaan siirtymistä koskevia päätöksiä voidaan nopeuttaa.

– Voimme jakaa tietoa yli rajojen ja työskennellä yhdessä tiiminä vihreämmän tulevaisuuden puolesta. Islannin energiamurros 70- ja 80-luvuilla, jolloin tiloja alettiin lämmittää geotermisesti, on tästä erinomainen esimerkki.

Yhdysvaltain suurlähettiläs Doug Hickey on iloinen voidessaan osallistua EnergyWeekille, Suomen tärkeimpään energiatapahtumaan.

– EnergyWeekillä voimme löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia maidemme ja teollisuudenalojemme välillä. Sekä Yhdysvallat että Suomi ovat sitoutuneet vähäpäästöiseen tulevaisuuteen ja löydämme yhdessä innovatiivisia ratkaisuja ilmastokriisin ratkaisemiseksi, suurlähettiläs Doug Hickey sanoo.