Ohita valikko
Roland Persson, Mouth of Medusa 2018, Silikoni / Taiteilijan omistuksessa / Kuva: Jussi Tiainen

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Taiteilijatapaaminen Roland Perssonin kanssa 20.1. Pohjanmaan museossa

Julkaistu: 17.1.2024

Tervetuloa keskustelemaan ruotsalaisen taiteilijan Roland Perssonin kanssa hänen Twisted Realities -näyttelystään Pohjanmaan museolle lauantaina 20. tammikuuta.

Pohjanmaan museolla järjestetään taiteilijatapaaminen ruotsalaisen taiteilijan Roland Perssonin kanssa lauantaina 20.1.2024 klo 13 ruotsiksi ja klo 15 englanniksi. Twisted Realities -näyttelyn on tuottanut Vaasan kaupungin museot yhteistyössä taiteilijan kanssa ja se on ensimmäinen taiteilijan museaalinen yksityisnäyttely Suomessa. Näyttely sisältää useita kokonaisuuksia, joissa taiteilija käsittelee teosten näennäisiä naturalistis-realistisia illuusioita todellisuuden heijastumina, ja kommentoi niitä tätä näyttelyä varten toteutetuilla uusilla teoksilla.

Taiteilijatapaamisen lisäksi museolla on mahdollista kuunnella Perssonin ja paikallisen taiteilijan Simon Gripenbergin keskustelua otsikolla Raakuus ja välittäminen. Taiteilijat keskustelevat kahdesta erilaisesta lähestymistavasta ja taiteilijuudesta suhteessa luontoon. Persson ja Gripenberg puhuvat myös taiteesta eläimiä ja luontoa varten sekä eläin- ja luontotaiteesta ja pohtivat, mitkä näyttelymuodot ovat relevantteja ja mitkä ilmaisumuodot voivat todella luoda ymmärrystä. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä.

Kuvanveistäjä Roland Persson yhdistää maagisella tavalla kolmiulotteista hyperrealismia ja käsitteellisiä konstruktioita. Vaikka hän sanoo kuvaavansa aiheitaan suoraan, tunneperäiset metaforat latautuvat kuin itsestään hänen taiteeseensa. Perssonin tuotanto sisältää kaksijakoisuuden, romantiikan ja vieraantuneisuuden elementtejä. Teokset projisoivat kokemuksia runollisena visuaalisuutena, mutta myös toisinnäkemisen kipuna ja haurautena. Näyttely liittyy rinnakkaisiin todellisuuksiin, kuten museon pohjakerroksessa sijaitsevaan luonnontieteelliseen osastoon, todellisuuteen ja alitajuntaan.

Simon Gripenberg on pohjalainen taiteilija ja kuvanveistäjä, jolla on tekninen tausta ja joka tekee kaikkea pienimuotoisista kokeellisista projekteista suurempiin pysyviin veistoksiin. Hän käsittelee taiteessaan usein vakavia aiheita, kuten ympäristö- ja ilmastokysymyksiä, mutta ratkaisukeskeisesti ja leikkisästi.

Ohjelma:
klo 13 Taiteilijatapaaminen ruotsiksi Roland Perssonin kanssa
klo 14 Roland Persson ja Simon Gripenberg – Raakuus ja välittäminen
klo 15 Taitelijatapaaminen englanniksi Roland Perssonin kanssa

Roland Perssonin näyttely Twisted Realities on esillä Pohjanmaan museolla 31.3.2024 saakka.