Ohita valikko
Kuva: Oleksandr Koretskyi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Toimittaja- ja kirjailijatapaaminen Vaasassa – Ylen ulkomaantoimittaja Maxim Fedorov Pohjanmaan museossa torstaina 25.1. klo 15.30-16.45

Julkaistu: 22.1.2024

Tervetuloa toimittaja- ja kirjailijatapaamiseen, jossa puhutaan Ukrainasta ja Ukrainan tilanteesta Maxim Fedorovin kertomana.

Yleisradion toimittaja, Pietarissa syntynyt Maxim Fedorov, on seurannut lähietäisyydeltä ukrainalaisten taistelua Venäjän hyökkäystä vastaan toukokuusta 2022. Viime syksynä hän julkaisi esikoisteoksensa Minun Ukrainani, jonka kautta lukija pääsee tutustumaan sota-ajan elämään Ukrainassa.

Tapaamisessa Fedorov kertoo toimittajatyöstä sodan keskellä Ukrainassa ja ensimmäisestä kirjastaan sekä toisesta, nyt tekeillä olevasta teoksestaan, joka sekin käsittelee Ukrainaa.

Tilaisuuden lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää toimittajalle kysymyksiä.

Maxim Fedorov on toimittaja, joka tuli töihin Ylelle sen aloittaessa venäjänkieliset uutiset vuonna 2013. Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022, hän siirtyi Ukrainaan yhdeksi Ylen ulkomaankirjeenvaihtajista. Fedorov on ollut toimittajana myös saksalaisella Deutsche Wellellä vuodesta 2013 alkaen.

Vaasan kauppahallissa aukeaa lisäksi Ukrainan sodan ensimmäisestä vuodesta kertova valokuvanäyttely 1.2.2024. Näyttely on avoinna 30.3.2024 saakka. Näyttely perustuu kansainvälisen valokuvaajaryhmän työhön ja siihen pohjautuvaan kirjaan Ukraine: A War Crime.

Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy.