Ohita valikko
piktogrammi

Ajankohtaiset matkailuhankkeet Vaasan seudulla

Bothnian Coastal Route

Bothnian Coastal Route -hankkeen tavoitteena on lisätä Merenkurkun poikki ja Perämeren ympäri kulkevan rannikkoreitin houkuttelevuutta sekä ulkomaisten vierailijoiden, että paikallisen väestön keskuudessa. Hankkeen avulla pyritään lisäämään syitä vierailla reitin varrella sijaitsevissa kohteissa tutustumassa niiden runsaaseen tuotevalikoimaan ja samalla luoda parempia edellytyksiä kestävälle kasvulle.

Bothnia Coastal Route -hankkeen päätavoitteena on lisätä pohjoisen Suomen ja Ruotsin rannikon tunnettuutta vetovoimaisena matkailualueena ainutlaatuisen merellisen rannikkoreitin kautta. Missiona on luoda rannikkoreitistä tunnettu kestävän kehityksen matkakohde. Tavoitteena on myös tiivistää rajat ylittävän matkailuverkoston yhteistyötä ja vahvistaa rannikkomatkailun kansainvälistymistä.

Hankkeelta odotetaan, että matkailualueiden tunnettuus ja kestävän matkailun imago kasvaa, matkanjärjestäjien ja matkailijoiden kiinnostus kasvaa, jolloin kansainvälisten yöpymisten määrä nousee ja kasvun myötä toimijoiden kilpailukyky ja liiketoimintaedellytykset paranevat.

  • Hankeaika: 1.1.2023-31.12.2025
  • Budjetti: 2 712 677 e
  • Hankekumppanit: Kumppanuuteen kuuluvat Merenkurkun neuvosto EAYY (johtava tuensaaja), Kalajoen kaupunki, Luleå Business Region AB, Oulun kaupunki/ Business Oulu, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Visit Skellefteå AB ja Visit Umeå AB.
  • Rahoittajat: Interreg Aurora, Lapin liitto, Region Västerbotten, Merenkurkun neuvosto EAYY, Uumajan kunta/ Visit Umeå AB, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Kalajoen kaupunki, Luleå Business Region AB, Oulun kaupunki/ BusinessOulu, Visit Skellefteå AB, Vaasan kaupunki, Kokkolan Matkailu Oy, Haaparannan kunta/ Haaparanta/Tornio, Perämerenkaari ry, Pietarsaaren kaupunki, Piteån kunta, Kemin Matkailu Oy, NLC Ferry Ab Oy.

Yhteyshenkilö:
Peter Källberg/VASEK, Hankejohtaja Bothnian Coastal Route
+358 40 844 2058, peter.kallberg@vasek.fi

Lue lisää hankkeesta sivulla Bothnian Coastal Route