Ohita valikko
Nainen ja mies pyöräilemässä aurinkoisena päivänä. Taustalla näkyy vehreä puisto ja puita.

Liikkujan viikkoa juhlistetaan Vaasassa ilmaisilla bussikyydeillä sekä Gerbyn laatukäytävän avajaisilla

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.-22.9. Vaasassa viikkoa juhlistetaan Gerbyn kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävän avajaisilla 18.9. sekä auton vapaapäivällä 22.9. Vaasan kaupunki tarjoaa tuolloin ilmaiset bussimatkat joukkoliikenne Liftillä.

Gerbyn laatukäytävän avajaiset 18.9.

Maanantaina 18.9. klo 17-19 vietetään Gerbyn kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävän avajaisia Onkilahden toimintapuistossa. Tapahtuma on avoin kaikille.

Tapahtumassa avataan virallisesti uusi laadukas kävelyn ja pyöräilyn väylä, joka mahdollistaa entistä sujuvamman ja nopeamman liikkumisen pohjoisten kaupunginosien ja keskustan välillä.

Ohjelmassa mm.

 • Tarjolla makkaraa, kahvia ja mehua
 • Tule kokeilemaan graffitimaalausta Wasa Graffitilandian opastuksella (säävaraus) klo 17.30 alkaen
 • Aava-Kertun kotitilan puput ja lampaat
 • Team Rynkeby: ohjattuja pyörälenkkejä klo 17.30 & 18.00
 • Vaasan kävelyklubi: omatoimisia kävelylenkkejä, lapsille leimojen keräystä klo 16 alkaen
 • Mailattarien ohjaamaa toimintaa
 • Asukaskyselyyn vastanneille tarjolla pieniä palkintoja

Tapahtumassa juhlistetaan samalla myös Vaasan viheralueita, sillä Vaasa nousi kärkipaikalle viheralueiden hoidossa valtakunnallisessa asukastyytyväisyyskyselyssä.

Hyppää ilmaiseksi bussin kyytiin 22.9.

Auton vapaapäivänä 22.9. Lifti-bussit ovat veloituksetta asukkaiden käytössä koko päivän aamusta iltaan, mukaan lukien seudullinen linja 30. Tarjous ei koske palvelubusseja.

– Haluamme kannustaa kaikkia kestävään liikkumiseen ja käyttämään paikallisbusseja pienellä kynnyksellä. Nyt onkin hieno mahdollisuus tutustua Liftin aikatauluihin ja reitteihin maksutta, kertoo joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund.

Parking day 15.9. klo 17-22

Platform, Ritz ja Vaasan kaupunki osallistuvat Liikkujan viikolla yhdessä kansainväliseen Park(ing) day -tapahtumaan 15.9.

Park(ing) day on julkinen, yhteisöllinen projekti, jossa ihmiset ympäri maailman ottavat parkkipaikkoja haltuun yhden päivän ajaksi. Parkkiruutuun voi perustaa väliaikaisen puiston, pop-up-kahvilan, tanssilavan tai vaikka pingisturnauksen. Tempauksella kampanjoidaan turvallisemman, vihreämmän ja tasa-arvoisemman kaupunkitilan puolesta.

Otamme parkkipaikat haltuun osoitteessa Kirkkopuistikko 20 kello 17-22 välisenä aikana taiteen, aktivismin ja kulttuurin merkeissä. Mukana tapahtumassa muun muassa:

 • Elena Nestorova: Vapaapäivä / Ledig dag / A Day off (klo 12.00 alkaen)
 • Johan Sandås: Ständig tillväxt / Constant growth / Jatkuva kasvu (klo 12.00 alkaen)
 • DJ-kollektiivi DeepDive Underground
 • Live-musiikkia · Lisätietoa kansainvälisestä Parking day -tapahtumasta: www.myparkingday.org/

Liikkujan viikko kannustaa pohtimaan omia liikkumisvalintoja

Euroopan liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät omilla toimillaan fiksua liikkumista.

Jo pienillä muutoksilla liikkumistavoissa voi saada aikaan isoja säästöjä. Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne ovat paitsi edullisempia vaihtoehtoja kuin autoilu, myös ympäristöystävällisiä liikkumisvaihtoehtoja, joita suosimalla voi vähentää polttoaineiden kulutusta.