Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

100-VUOTTA DIPLOMATIAA -NÄYTTELY JA YLEISÖTILAISUUS TORSTAINA 28.11.

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Tänä vuonna vietetään Yhdysvaltain ja Suomen diplomaattisten suhteiden 100-vuotisjuhlaa.

Tunnetko tarinan Rooseveltin majasta Rovaniemellä? Tai muistatko Gregory Peckin vierailun Suomessa? Entä Conan O’Brienin tapaamisen presidentti Tarja Halosen kanssa?

Tervetuloa tutustumaan ”100 years of Finland-US diplomatic relations”-valokuvanäyttelyyn Vaasan kaupunginkirjastoon (2. krs). Näyttely on esillä koko marraskuun ajan 1.11. -30.11.

”100 years of Finland-US diplomatic relations”-valokuvanäyttely kertoo satavuotisten diplomaattisuhteiden niin virallisia tapaamisia kuin myös maidemme yhteistä historiaa urheilun puolella ja kulttuurikentällä. Näyttely nostaa esiin suuria ja pieniä hetkiä, jotka ovat muovanneet Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistä historiaa.

SAM Vaasalla on kunnia toivottaa valtiotieteen tohtori, poliittisen historian tutkija ja Turun yliopiston professori Vesa Vares lämpimästi tervetulleeksi Vaasaan kiitospäivänä 28.11. Vares luennoi kirjaston Draama-salissa alkaen klo 18. Vares kuvaa Suomea Yhdysvaltain ja Yhdysvaltoja Suomen politiikassa, sekä kertoo Suomen matkasta itsenäistymisestä aina tähän päivään saakka.

Tervetuloa kuuntelemaan!