Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Ilmastolukupiiri

Artikkelin kategoriat: Kirjallisuus

Ilmastolukupiirit haastavat suomalaiset lukemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin.

Kevään 2021 aikana tuomme yhteen kiehtovimmat kirjat ja antoisimmat keskustelut – livenä tai verkossa. Aihepiiri rajataan kirjoihin, jotka käsittelevät tai sivuavat ilmastokriisiä ja erityisesti sitä, miten sen kanssa eletään. Ajatuksena ei ole niinkään “opiskella ilmastonmuutosta”, vaan löytää uusia näkökulmia siihen, missä määrin ilmastonmuutos on “kaiken muutos” ja miten sen kanssa eletään.

Ilmastolukupiiri kokoontuu kevätkaudella 2021 pääkirjaston Venny- tapahtumatilassa (2.krs.) tiistaisin klo 18-19.30.

Keväällä luetaan seuraavat kirjat ja lukupiirikirjan voi hakea lainaan pääkirjaston Infosta.

Ti 26.1.2021 Elina Hirvonen: Kun aika loppuu

PERUTTU TI 23.2.2021

TI 23.3.2021 Emmi Itäranta: Teemestarin kirja. Ilmastolukupiiri pidetään teams-tapaamisena. Ilmottautuminen 22.3. mennessä marja.mikola@vaasa.fi. Ilmoittautuneille lähetetään linkki teams-tapaamiseen ennen lukupiirin alkua.

TI 20.4.2021 Alan Weisman: Maailma ilman meitä

TI 18.5.2021 David Wallace-Wells: Asumiskelvoton maapallo

Lukupiirin vetäjä vaihtuu aiemmin ilmoitetusta, joten kirjalistakin on muuttunut. Lukupiiriä vetää nyt runopiiristäkin tuttu vaasalainen runoilija Mikko Nevantakanen.

Ilmastolukupiiri-haasteen toteuttaa Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen ”Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle” -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa. Kampanjassa on mukana useita kaupungin-/kunnankirjastoja eri puolilta Suomea.

Lukupiirin tapaamisissa noudatetaan turvavälejä ja muita korona-ajan hygieniasuosituksia. Osallistujien yhteystiedot kerätään mahdollista jäljittämistä varten. Yhteystietoja säilytetään kaksi viikkoa.

Varaudutaan kokoontumaan verkossa, jos kokoontumisrajoitukset kiristyvät.

Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan!