Olet täällä

16.5.2017 - 10:28

Wasa Stationin toteuttamissopimus hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa

Wasa station ilmakuva Arosuo
Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.5.2017 Wasa Stationin toteuttamissopimuksen. Seuraavaksi suunnittelussa edetään yksityiskohtiin. Kaupungin keskustaan rakennettava Wasa Station on merkittävä vetovoimatekijä Vaasalle ja kaupungin kasvulle.

– Tämä on merkittävä askel hankkeen etenemisessä, kertoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Päätöksen myötä suunnittelussa voidaan edetä yksityiskohtiin. Nopealla etenemisellä tähdätään siihen, että Lemminkäinen voi hakea rakennuslupaa syksyllä 2017. Tavoitteena on, että Wasa Station valmistuu vuonna 2021.

Valtuuston päätöksen mukaan kaupunki hakee aktiivisesti ulkopuolisia toimijoita ja yhteistyökumppaneita tapahtumakeskuksen toteuttamiseen ja rahoittamiseen. – Haemme aktiivisesti eri aloilta toimijoita mukaan, kertoo Vaasan kaupungin sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Knookalan mukaan toteuttamisen kaupallisten ja taloudellisten edellytyksien tutkimista syvennetään. Valmistelussa on otettu huomioon kaupungin taloustilanne kokonaisuudessaan.

Wasa Stationin korttelin kokonaisuudesta kaupunki on osallisena tapahtumakeskuksen musiikki- ja kongressitalossa sekä monitoimitilassa. Monitoimitilaa tullaan käyttämään mm. palloilulajeihin ja muuhun urheiluun sekä messujen ja tapahtumien järjestämiseen.

Merkittävä Vaasan vetovoimalle ja elinkeinoelämän kehitykselle

Kaupungin keskustaan rakennettava Wasa Station on merkittävä vetovoimatekijä Vaasalle ja kaupungin kasvulle. Swecon (2015) selvityksen mukaan se tuo kaupungille lisää verotuloja 1,5 miljoonaa euroa vuodessa. Välilliset hyödyt arvioidaan moninkertaisiksi.

Selvityksen mukaan hanke työllistää rakennusvaiheessa 2400 henkilöä ja jatkossa vuosittain 400 henkilöä. Se on merkittävä elinkeinoelämälle, kaupalle, matkailulle ja asuntotarjonnalle.

– Wasa Station tukee palveluiden monipuolistumista ja erilaisten tapahtumien järjestämistä Vaasassa, Knookala ja Järvelä kiteyttävät.

Toteuttamissopimus liitteineen löytyy valtuuston 15.5.2017 esityslistalta

 

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat