Olet täällä

2.5.2017 - 10:32

Yhdistykset ja seurat mukaan pujon ja jättipalsamin kitkentätalkoisiin

Jättipalsami
Viheralueyksikkö järjestää yhdistyksille ja seuroille mahdollisuuden osallistua jättipalsamin ja pujon poistamiseen kaupungin omistamilta viheralueilta ja lähimetsistä. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan talkooavustus.

Viheraluehortonomi Leila Roinisen mukaan Vaasassa suurta huolta on herättänyt jättipalsamin voimakas leviäminen ja pujon aiheuttamat voimakkaat allergiset oireet. Jättipalsamin kitkentä tehdään 22.5.– 2.7.2017 aikana sekä pujon kitkentä 26.6.– 30.7.2017 aikana.

Yhdistyksille ja seuroille talkooavustusta

Kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat ottaa yhteyttä Viheralueyksikköön sähköpostitse viheralueyksikko@vaasa.fi. Jättipalsamin osalta voi ilmoittautua 31.5 mennessä ja pujon osalta 21.7. mennessä.

Yhdistys voi esittää kitkettävää aluetta tai kaupungilla on valmiina esittää kohteita, joissa työtä voi suorittaa. Tarkemmat ohjeistukset annetaan työn aloittamisen yhteydessä.

Yhdistyksellä pitää olla voimassa oleva talkoovakuutus. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan määriteltävä talkooavustus.

Voimakkaasti leviävät vieraslajit kannattaa poistaa heti

Ympäristötarkastaja Esa Hirvijärvi kertoo, että jättipalsami on vieraslaji, joka on puutarhakarkulaisena levinnyt Suomen luontoon, eikä sinne alun perin kuulu. Kasvustot vähentävät luonnon monimuotoisuutta ja virkistysarvoa.

– Vieraslajit siementävät runsaasti ja valtaavat alaa leviten voimakkaasti. Järkevintä on hävittää kasvusto heti, kun se havaitaan. Näin estetään siementen leviäminen uusille kasvupaikoille., Hirvijärvi kertoo.

Lisätietoja antavat:

Talkoisiin ja käytännön työn toteutukseen liittyvissä asioissa:
viheraluehortonomi Leila Roininen, puh. 0400 959179 / Kuntatekniikka, Viheralueyksikkö

Vieraslajeihin liittyvissä kysymyksissä:
ympäristötarkastaja Esa Hirvijärvi, puh. 040 7775176 / Ympäristötoimi

Kuva: Terhi Ryttäri / Syke

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat