Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

lapsi palauttaa kirjan

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Asukkaille tärkeä Variskan kirjasto täyttää 30 vuotta

Julkaistu: 14.9.2020

Variskan kirjaston avaamisesta Vanhassa Vaasassa on tänä syksynä kulunut 30 vuotta. Kirjastosta on muodostunut alueen asukkaille tärkeä paikka ja palvelu.

Variskan koulun yhteydessä toimiva kirjasto on asukkailleen tuttu ja tärkeä.

–Kirjastoa käytetään mukavasti ja tapahtumat vetävät väkeä. Kirjaston rooli korostuu entisestään, kun alueen muita palveluita siirtyy keskustaan päin, sanoo palvelupäällikkö Anna Pakka Vaasan kauupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Vaasassa on Variskan kirjaston lisäksi kuusi muuta eri puolille kaupunkia sijoittuvaa lähikirjastoa, keskustassa sijaitseva pääkirjasto, kiertävä kirjastoauto ja sairaalakirjastot.

Kirjasto myös koulun oppilaiden ilona

Variskan koulun ja kirjaston toiminta uusissa tiloissa käynnistyi syksyllä 1990. Kirjasto otettiin käyttöön 17.9.1990, ja se oli heti oppilaiden ahkerassa käytössä. Kirjastoon tultiin jo aamulla tekemään ryhmätöitä ja tiloissa oli asiakaspäätteet lainaamisen helpottamiseksi.

Päätös Vanhan Vaasan yläasteen ja sen yhteydessä toimivan sivukirjaston rakentamisesta tehtiin kaupunginvaltuustossa vuonna 1984. Sitä ennen kirjastolautakunta oli jo vuonna 1966 esittänyt pitkän linjan suunnitelmissaan uuden julkisen rakennuksen tarpeellisuutta Vanhan Vaasan–Haapaniemen kasvavaan keskukseen.

Rakennuksen on suunnitellut Vaasan kaupungin arkkitehtiosasto. Projektissa olivat mukana kaupunginarkkitehti Asko Halme, rakennusarkkitehti Leena Laakso ja rakennusmestari Arne Back.