Ohita valikko
Kuva: Jonna Karekivi.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Ehdota uutta nimeä entiselle opistotalolle: Nimikilpailu avoinna 15.–29.2.2024

Julkaistu: 14.2.2024

Maasillan kupeessa sijaitseva entinen opistotalon rakennus on muuttunut taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelytilaksi. Uuden käyttötarkoituksen myötä rakennukselle saa ehdottaa uutta nimeä. Kaikille avoin nimikilpailu on avoinna 15.–29.2.2024.

Viime syksystä lähtien entisen opistotalon tiloissa on toiminut parikymmentä tekijää monipuolisesti kuvataiteen, musiikin, teatterin, elokuvan ja tanssin aloilta. Heillä on käytössään työhuoneita, mutta myös harjoitus- ja esitystiloja.

Vaikka talon ensisijainen tarkoitus on toimia työskentelytiloina, on toiveissa myös yleisötapahtumien ja eri taiteenalojen työpajojen ja esitysten lisääminen.

–Kiinnostus työtiloja kohtaan on ollut suurta, mutta rakennus iso ja mahdollisia tiloja on vielä vuokrattavana, kertoo kulttuuripäällikkö Jenni Niemi.

Myös muilla toimijoilla, kuten yhdistyksillä on mahdollisuus vuokrata vapaita tiloja.

Uusi käyttötarkoitus, uusi nimi

–Vanhasta nimestä on tullut palautetta, että se sekoitetaan helposti kansalaisopisto Alman tiloihin. Nyt on hyvä hetki vaikuttaa rakennuksen nimeen, joka sopii uuteen käyttötarkoitukseen, kannustaa Niemi.

Oman nimiehdotuksensa voi lähettää 29.2. saakka Vaasan kaupungin kulttuuripäällikölle sähköpostitse osoitteeseen jenni.niemi@vaasa.fi. Nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan pääsylippuja Vaasan kaupungin museoihin.

Vuonna 1939 valmistuneessa valkoisessa funkisrakennuksessa on ollut vuosikymmenten varrella erilaista toimintaa. Arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelema rakennus oli alun perin SOK:n liiketalo 1970-luvun lopulle saakka. Vaasan kaupunki osti rakennuksen vuonna 1985 ja se nimettiin Opistotaloksi vuonna 1987, kun sinne muutti Vaasan Työväenopisto. Samana vuonna taloon muutti myös Vaasan maakunta-arkisto. Vuonna 2016 opiston toiminta siirtyi Raastuvankatu 33:een, joka tunnetaan tänä päivänä nimellä Vaasan kansalaisopisto Alma.