Ohita valikko
Opistotalo maasillan kupeessa

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Entisen opistotalon tiloja taiteen tekijöille ja kulttuuritoimijoille

Julkaistu: 21.3.2023

Maasillan kupeessa sijaitsevan entisen opistotalon tiloja halutaan vuokrata erilaisille toimijoille työhuoneiksi, harjoitus- ja esitystiloiksi. Alkuvuodesta on selvitetty kasarmialueen kulttuuritoimijoiden kiinnostusta. Tiloihin voi tulla tutustumaan torstaina 30.3.2023 klo 14–16.

Kasarmialueen kulttuuritoimijoille, mutta myös muille vapaan kentän kulttuuritoimijoille on etsitty uusia tilaratkaisuja toiminnan harjoittamisen jatkamiseksi. Vaasan kaupunki vuokraa varhaiskasvatuksen käyttöön siirtyvää kasarmirakennus 13:a tällä hetkellä kulttuuritoimijoille sekä taiteilijoille. Vuokraustoiminnasta luovutaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona on nostettu esiin entinen opistotalo, joka sijaitsee maasillan kupeessa.

–Opistotalossa on paljon potentiaalia kulttuuritoiminnan ja -toimijoiden näkökulmasta, ja rakennusta on remontoitu viimeisen 10 vuoden aikana kuntoon. Olemme selvittäneet toimijoiden kiinnostusta ja tehneet suunnitelmia, miten tiloja saataisiin parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön taiteilijoiden työhuoneiksi sekä harjoitus- ja esitystiloiksi, kertoo Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö Jenni Niemi.

Ilmoittaudu tutustumiskäynnille!

Tiloihin voi tulla tutustumaan torstaina 30.3.2023 klo 14–16. Ilmoittaudu tutustumiskäynnille sähköpostitse osoitteeseen: jenni.niemi@vaasa.fi.

–Myös erilaiset yhdistykset ja seurat ovat tervetulleita, jatkaa Niemi.

Meneillään olevan kartoitustyön jälkeen opistotalon käytöstä tehdään vielä erillinen päätös.