Ohita valikko
Alikulkutunneli

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Graffitijamit, kulttuurityöpajoja ja asumisneuvontaa Ristinummi-päivässä 3.9.

Julkaistu: 30.8.2022

Vaasan Setlementin järjestämää Ristinummi-päivää vietetään lauantaina 3.9.2022. Kyläkeskus Kultanummessa on mm. kulttuurityöpajoja ja asumisneuvontaa. Kappelinmäentien alikululla järjestetään graffiti- ja breakdancejamit. Päivän aikana esitellään myös viljelylaatikkopuutarhaa.

Ristinummi-päivää vietetään lauantaina 3.9.2022 klo 12-15 Kyläkeskus Kultanummessa (osoite: Vanhan Vaasankatu 8).

–Tapahtumassa on ohjelmaa eri-ikäisille, kuten graffiti-jamit ja filttikirppis. Vanhemmalle kuulijakunnalle on luvassa terassitanssit haitarimusiikin säestyksellä, kertoo Vaasan Setlementin kyläkeskuksen vastaava ohjaaja Päivi Vauto.

Tuunaa kengät työpajassa tai kokeile maalata graffiteja

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut tuo paikan päälle erilaisia kulttuurityöpajoja, joihin voi osallistua kuka vain. Tussityöpajassa tuunataan kengät, paita tai skeittilauta. Talking Eyes-työpajassa voi kertoa minkälaisia muistoja haluaisi kulttuuripalveluiden tuottavan.

-Ota oma tuunattava esine mukaan, kehottaa vs. kulttuurisuunnittelija Pia Kokko.

Kappelinmäentien alikululla järjestetään graffiti- ja breakdancejamit klo 12–15. Tapahtumassa on live-maalausta ja siellä voi kokeilla maalata taiteilijoiden johdolla. Luvassa on myös tanssia ja musiikkia kaikenikäisille.

Asukasneuvojat paikalla

Päivän aikana esitellään Kyläkeskus Kultanummen pihaan Asukasenerginen Vaasa –hankkeen avulla toteutettua viljelylaatikkopuutarhaa. Suunnittelija Anni Toivanen Vaasan kaupungilta on kertomassa uudesta toiminnasta.

Paikalla Kyläkeskuksessa on myös asumisneuvonnan info. Vaasan kaupungin asukasneuvojat kertovat toiminnastaan, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä ja ratkaista asumisen ongelmia ja opastaa asumiseen liittyvissä asioissa.

Ristinummi-päivänä myös Variskan kirjastossa on poistokirjojen myyntitempaus, kukkien ja taimien vaihtopöytä, askartelupiste sekä kahvi- ja mehutarjoilua klo 10-15.

Tapahtuman järjestää Vaasan Setlementti yhteistyössä Vaasan kaupungin ja Vaasan suomalaisen seurakunnan kanssa.