Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Haemme 450 kesätyöntekijää 15.1. käynnistyvässä haussa

Julkaistu: 15.1.2024

Vaasan kaupungin kesätyöhaku käynnistyy 15.1. ja kestää 3.3. asti. Tänä vuonna on haettavana noin 50 erilaista työtehtävää ja 450 kesätyöpaikkaa. Lisäksi kaupunki tukee nuoria työnhaussa, työllistää urheilijalupauksia ja jakaa Kesäduuniseteleitä.

Vaasan kaupungilla on nuorten kesätöihin viisi erillistä hakua:

  • 14–15-vuotiaille
  • 16–17-vuotiaille
  • 18–29-vuotiaille

Lisäksi korkeakouluopiskelijoille sekä vammais- ja erityisnuorille on oma hakunsa. Tavoitteena on, että mahdollisimman monelle nuorelle löytyy sopiva kesätyöpaikka.

Suurimpia työllistäjiä päiväkodit, viheralueet ja kirjastot

Tänä vuonna kesätöihin haetaan muun muassa päiväkotiapulaisia, avustavia puistotyöntekijöitä, apuohjaajia lasten leireille, matkailuneuvojia ja insinööriharjoittelijoita. Suurimpia työllistäjiä ovat perinteisesti päiväkodit, viheralueet ja kirjastot, kertoo rekrytointivastaava Anne Lindell.

– Uutena kesätyöpaikkana meillä on kulttuuri- ja kirjastopalveluissa lukukaveri, jonka työtehtävänä on lukea lapsille tai koululaisille päiväkodeissa, kesäleireillä tai muissa ennakkoon sovituissa paikoissa.

Hakemus kannattaa jättää ajoissa

Vuoden 2024 kesätyöpaikat ovat haettavissa 15.1.–3.3.2024 välisenä aikana osoitteessa www.kuntarekry.fi.

Päätökset kesätyöntekijöistä tehdään 28.3. mennessä, mutta valintoja voidaan tehdä jo haun aikana. Hakemus kannattaa jättää ajoissa. Myös kesätyöpaikkaa ilman jääneille hakijoille ilmoitetaan valintapäätös sähköpostitse 15.4. mennessä.

– Kesätyöntekijöiltämme kerätty palaute on ollut positiivista. Eniten kiitosta saavat monipuoliset ja merkitykselliset työtehtävät, hyvä työilmapiiri sekä työkaverit, Lindell toteaa.

Tukea urheilijalupauksille, vastavalmistuneille ja maahanmuuttaneille

Vaasan kaupunki kehittää jatkuvasti erilaisia tapoja työllistää nuoria, jotta mahdollisimman moni saisi työtä ja tärkeän ensimmäisen työkokemuksen. Tulevana kesänä kaupunki jatkaa muun muassa Mun eka duuni – Mitt första jobb -palvelua. Siinä tuetaan työnhaussa nuoria, joilla on haasteita löytää itse ensimmäistä kesätyöpaikkaansa.

– Viime vuoden hyvien kokemuksien perusteella jatkamme kesäleirien järjestämistä maahanmuuttaneille ja vastavalmistuneille. Työllistymistä edistävää leiritoimintaa järjestetään yhteistyössä toimijaverkoston kanssa. Tavoitteena on edistää työllistymistä tulevaisuudessa, kertoo työllistämisvastaava Helena Nurmikoski.

Vaasa jatkaa myös nuorten vaasalaisurheilijoiden työllistämistä stipendeillä, jotka mahdollistavat harjoittelun ja kilpailemisen kesän aikana. Työllistämisstipendit myönnetään valmentajien Vaasanseudun Urheiluakatemialle lähettämien ehdotusten perusteella.

Kesäduuniseteli auttaa nuoren työllistämisessä

Nuorella on yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa mahdollisuus hakea Kesäduuniseteliä.

Kesäduuniseteli on Vaasan kaupungin myöntämä rahallinen tuki yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren.

Seteliä voi hakea 1.4.- 15.5.2024 Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa.