Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Häiriökäyttäytyminen Öjbergetillä saattaa johtaa hissikortin takavarikoimiseen

Julkaistu: 13.1.2022

Vaasan Öjbergetillä on alkukaudesta todettu jonkun verran ongelmia nuorten häiriökäyttäytymisen kanssa. Jos häiritsevä käytös hissijonossa tai rinteessä ei huomauttamisesta huolimatta lopu, on henkilökunnalla oikeus takavarikoida häiritsijän hissikortti väliaikaisesti.

Öjbergetin rinteet avattiin 16.12. Häiriökäyttäytymistä on huomattu muun muassa hissijonossa ja hississä.

– Pieni porukka nuoria etuilee, kiroilee, vedättää hissiä ja aiheuttaa vaaratilanteita muun muassa linkoamalla ankkurihissiä, kuvailee liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Lehtonen kertoo, että huomauttamisesta ei ole ollut apua, joten nyt hissihenkilökunnalla on oikeus takavarikoida häirikön hissikortti väliaikaisesti.

– Hissikortin voi sitten vanhemman kanssa noutaa takaisin liikuntapalveluiden toimistolta uimahallilta.

Kaikille turvallinen ja mukava laskettelukokemus

Vaasan kaupunki kehottaa vanhempia keskustelemaan aiheesta kaikkien niiden nuorten kanssa, jotka käyvät Öjbergetillä laskettelemassa.

– Kaikkien lasten ja nuorten kanssa kannattaa kerrata hissi- ja rinnekäyttäytymisen säännöt. Jos hississä tai rinteessä havaitsee etuilua tai muuta huonoa käytöstä, siitä kannattaa aina mennä ilmoittamaan hissihenkilökunnalle. Koitetaan kaikki omalla käyttäytymisellämme taata jokaiselle mukava ja turvallinen laskettelukokemus, Lehtonen sanoo.