Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kuva tanssiesityksestä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hirmumyrsky Irman innoittama tanssiteos Tikanojan taidekodilla

Julkaistu: 19.7.2021

Päivitetty: 6.7.2021

Heinäkuun lopulla nähdään Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen ja tanssija Riina Kalmin tuottamia tanssiesityksiä Tikanojan taidekodin sisäpihalla sijaitsevassa rakennuksessa. Tikanojan taidekoti on avoinna torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. klo 20 saakka.

Esitykset ovat kolmena peräkkäisenä päivänä torstaina 29.7. klo 19, perjantaina 30.7. klo 19 ja lauantaina 31.7. klo 12. Esitykset Tikanojan taidekodin sisäpihalla olevassa rakennuksessa ovat noin tunnin mittaisia. Lauantaina 31.7. järjestetään lisäksi yleisökeskustelu klo 15.

Tanssija Riina Kalmi on suunnitellut tanssiteoksen koreografian ja konseptin, joka on saanut innoituksensa hirmumyrsky Irmasta.

Kalmin mukaan ”teos tarkastelee ilman luonnetta ja olemusta. Se nojaa esityshetkellä muotoutuviin musiikillisiin maisemiin, joihin tanssi nivoutuu. Tästä synergiasta muodostuu maailma, joka kurkottaa kohti mielikuvituksellisia keho-soitin suhteita.”

Teoksen musiikillisesta ohjauksesta ja ideoinnista vastaa Eeva-Lotta Paavola, äänisuunnittelusta Clelia Patrono ja valosuunnittelusta Anttoni Halonen. Teoskokonaisuuden mentoroinnista vastaa Päivi Järvinen ja asuista Naomi Eklund.

Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu myös museoon (22 € / 18 € /16 €, alennuslippu Museokortilla). Lippuja voi varata Tikanojan taidekodista puh. 040 182 8702 tai sähköpostitse tikanoja.info@vaasa.fi. Liput lunastetaan ennen esitystä korttimaksulla tai tasarahalla.

Teosta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taike, Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Etelä-Pohjanmaan liitto. Tanssiteoksen ovat tuottaneet Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Riina Kalmi. Yhteistyössä Vaasan kaupungin museot.

Tikanojan taidekoti on avoinna torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. klo 20 saakka.