Ohita valikko
lapsi kirjoittaa vaasa lumeen

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Ilotulitusrahat käytetään hyvän jakamiseen eteenpäin

Julkaistu: 23.12.2020

Päivitetty: 29.12.2020

Joulukuun ajan vaasalaiset ovat voineet osallistua Happy Vaasa –joulukalenteriin ja jakaa onnea asuinympäristössään kalenterin tehtävien kautta. 18.12. mennessä tehtäviä on suoritettu yhteensä 786 kertaa.

Tekemällä tehtäviä on yhdessä kerätty sydämiä jouluiseen sydänsäiliöön, ja joulukuun 24. luukusta kiitoksena sydänten keräämisestä lahjoitamme 3000 € hyväntekeväisyyteen paikallisilta yrityksiltä ostettavien lahjakorttien kautta. Summa oli alun perin varattu uudenvuoden ilotulituksen järjestämiseen, mutta koronatilanteen takia tämä peruttiin.

— Meillä toimii paljon hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka kaikki tekevät todella tärkeää työtä. Emme halunneet valita vain yhtä kohdetta, vaan jakaa hyvää mahdollisimman laajalle. Päätimme siis tukea paikallisia yrityksiä ja hyväntekeväisyystahoja ostamalla 150 €:n arvoisen lahjakortin kahteenkymmeneen yritykseen, jotka saavat itse valita mille hyväntekeväisyysjärjestölle tai –säätiölle lahjoittavat tämän lahjakortin. Näin tuemme sekä paikallisia yrityksiä että hyväntekeväisyystahoa, jolle yritys päättää lahjakortin osoittaa. Onni on parasta jaettuna, kertoo viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Joulukalenteri on kerännyt huomiota sosiaalisessa mediassa, ja saanut asukkaita aktiiviseksi.

Vaasalaisista palvelu- ja kivijalkayrityksissä arvottiin Vasekin ja Shopping Vaasan yrityslistauksesta kaksikymmentä yritystä, joilta ostettiin 150€ arvoinen lahjakortti. Alla lista arvotuista yrityksistä, ja hyväntekeväisyystahoista, jonne yritykset päättivät lahjakorttinsa lahjoittaa.

Yrittäjät kertovat

— Me tulemme tuplaamaan lahjakortin summan, jotta vastaanottaja saa lisää iloa. Nyt he saavat yhden työpäivän palveluitamme, jolloin ehdimme tekemään läjän töitä perhetalolle, kertoo Aveo Bygg – Rakennuksen toimitusjohtaja Andreas Bergvik. Aveo Bygg – Rakennus lahjoittaa lahjakortin MML ry:n perhetalo Myötätuulelle.

— Toivon mahdollisuutta näin vaikuttaa myönteisesti ja rohkaisevasti mahdollisemman monen tytön minäkuvaan opastamalla heitä terveelliseen ihonhoitoon ja luonnolliseen meikkaukseen. Toivottavasti tämä valintani on näin mahdollisemman monelle nuorelle tytölle iloa tuottava!, sanoo Marjo Kupiainen, M-Beauty Studiosta. Hän lahjoittaa lahjakortin Vaasan Setlementtiyhdistyksen Tyttötyölle.

— Lahjakortin lisäksi tulemme lahjoittamaan vastaavan summan, eli kokonaissummana 300€, tukeaksemme perheitä, joiden lapset ovat sairaita. Olemme huomanneet vuoden aikana, että vaikeissa tilanteissa oleville perheille suunnattu apu on ollut arvostettua, sanoo Carola Näs Vimmimmeistä. He lahjoittavat rahat Project Liv:lle.

 

Yritys Hyväntekeväisyystaho
Ekosoppi Vaasan Setlementti ry
Pelimies Hope ry
Vaasan luonnonravinto Kriscentret Valo
Makukauppa Vaasan ruoka-apu
Bambini DUV i Vasanejden
Pulmapuoti Project Liv
Eden Flowers Vaasan Ensi – ja turvakoti ry
Rantakukka Vaasan Ensi – ja turvakoti ry
M-Beauty Studio Vaasan Setlementtiyhdistyksen Tyttötyö
Vaasa Clippoteque Ky Vaasan Ensi – ja turvakoti ry
Hair Company Anna & Mio Vaasan Pelastakaa Lapset ry
Parturi-Kampaamo Villikihara Vaasan kissatalon vapaaehtoistyöntekijät
Vaasan Saaristopalvelut Vasa Skärgårdservice Ab (Jannen Saluuna) Vaasan reumayhdistys
L. Salkari Oy Hope ry
Mijohome Oy Vaasan Ensi – ja turvakoti ry
Vimmimimmit Project Liv
Hevostoiminta Laukki Project Liv
Aveo Bygg Oy MLL ry, Perhetalo Myötätuuli
Hoitola Mango Vaasan ruoka-apu
Pyöräliike Viertola Hope ry