Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

tyttö ja tabletti

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kampanja kannustaa lukemaan e-kirjoja

Vaasan kirjastot ovat mukana Koko kansa lukee -kampanjassa, joka kannustaa lukemaan e-kirjoja. Opastusta saa muutamissa kirjaston palvelupaikoissa eri päivinä kampanjan aikana 16.3.–5.4.

Kampanjakirjoja on tänä vuonna kolme. Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille on nuorille suunnattu fantasiatrilleri. Aikuisille lukijoille on tarjolla Hanna-Riikka Kuisman Kerrostalo ja Karin Erlandssonin Missdåd.

Kampanjan aikana 16.3.–5.4.2020 kirjastokortilla voi tutustua kolmeen e-kirjaan ilman rajoituksia. Kirjan lainaamiseen tarvitaan oman kirjaston kirjastokortti, verkkoyhteys ja lukemiseen soveltuva laite.

–Jos e-kirjan ja lukulaitteen käyttö tuntuu vieraalta, niin opastusta saa pääkirjastossa sekä Palosaaren, Suvilahden ja Variskan kirjastoissa, kertoo palvelupäällikkö Marja Mikola Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kampanjan tavoitteena on madaltaa kynnystä e-kirjojen käyttöön sekä edistää kirjastojen ja kustantajien yhteistyötä.

Kampanjakirjat löytyvät osoitteesta: ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. Sieltä löytyy myös paljon muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Opastusta e-kirjojen käyttöön saa seuraavissa kirjastoissa:

Vaasan pääkirjasto, Essee-tila 19.3.2020 klo 10-12
Palosaaren kirjasto 24.3.2020 klo 12-17
Suvilahden kirjasto 26.3.2020 klo 12-17
Variskan kirjasto 1.4.2020 klo 12-17

 

Julkaistu: 11.03.2020