Ohita valikko
Suomen lippu

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4. Vaasassa seppeleenlaskulla

Julkaistu: 23.4.2020

Koronavirusepidemian johdosta veteraanipäivän perinteisestä viettämisestä joudutaan luopumaan sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Valtakunnallinen pääjuhla on peruttu Tampereella ja Vaasassa muusta kuin seppeleenlaskusta on luovuttu.

Vaasan kaupunki, seurakunnat, Pohjanmaan aluetoimisto ja veteraanijärjestöt, jotka vuosittain yhteistyössä ovat vastanneet kansallisen veteraanipäivän eri järjestelyistä, ovat päätyneet tänä vuonna juhlistamaan veteraanipäivää, vallitsevan poikkeustilan ja siitä johtuvan ohjeistuksen perusteella, seppeleenlaskulla Suomen Vapaudenpatsaalle.

Kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö Mauri Etelämäki laskevat Puolustusvoimien, Vaasan kaupungin, seurakuntien ja veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen yhteisen seppeleen maanantaina 27.4. kello 12.00 Suomen Vapaudenpatsaalle. Kaikesta muusta päivään liittyvästä ohjelmasta on luovuttu.

Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987 kunnioittaaksemme ja arvostaaksemme sotaveteraanien maamme hyväksi tekemää työtä aina huhtikuun 27. päivänä. Historiallisesti päivä ajoittuu Lapin sodan päättymisen päivään 27.4.1945.