Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Finlands flagga

Artikelkategorier: Nyheter

Nationella veterandagen firas 27.4 i Vasa med kransnedläggning

På grund av coronavirusepidemin är man tvungen att avstå från det traditionella firandet av veterandagen både nationellt och lokalt. Den riksomfattande huvudfesten har ställts in i Tammerfors och i Vasa avstår man från allt annat än kransnedläggningen.

Vasa stad, församlingarna, Österbottens regionalbyrå och veteranorganisationerna, som årligen i samarbete ansvarat för olika arrangemang på veterandagen, har i år till följd av det rådande undantagsläget och anvisningarna i anslutning till detta beslutat att fira veterandagen med kransnedläggning vid Finlands Frihetsstaty.

Stadsdirektör Tomas Häyry och Mauri Etelämäki, chef för Österbottens regionalbyrå, lägger ned en gemensam krans från försvarsmakten, Vasa stad, församlingarna och veteran- och försvarsorganisationerna vid Finlands Frihetsstaty på måndag 27.4 kl. 12.00.  Allt annat program i anslutning till dagen har ställts in.

Nationella veterandagen har sedan 1987 firats varje år den 27 april för att respektera och värdesätta det arbete som krigsveteranerna har gjort för vårt land. Historiskt sett infaller dagen på samma datum som Lapplandskriget tog slut, 27.4.1945.

 

Publicerad: 23.04.2020