Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kaupunginselän reitin kunnostamiseen myönnettiin valtionavustusta – ensimmäinen osuus valmistuu jo tänä vuonna

Julkaistu: 29.3.2021

Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt Vaasan kaupungille 178 860 € avustuksen eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin rakentamiseen ja parantamiseen Kalarannasta Risöhön. Avustuksen nyt varmistuttua päästään reitin tarkempi suunnittelu ja rakentaminen toteuttamaan jo tänä vuonna.

Eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin rakentaminen toteutetaan osissa ja nyt saadun avustuksen myötä rakennetaan hankkeen ensimmäinen 10 kilometrin osuus. Tulevina vuosina tarkoituksena on kunnostaa koko 30 kilometrin mittainen kaupunginselän kierros.

Avustussumma käytetään taukopaikkojen ja opasteiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä reittiverkoston, siltojen ja laitureiden rakentamiseen.

– Valtionavustus on erittäin toivottu ja merkittävä asia kaupunginselän kierroksen toteutumisen kannalta. Nyt työ voi toden teolla alkaa ja asukkaat pääsevät nauttimaan uudesta ulkoilureitistä jo tämän vuoden aikana, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi iloitsee.

– Eteläisen kaupunginselän ja sen lähialueiden virkistys- sekä liikuntamahdollisuuksia kehitetään useissa eri hankkeissa ja kokonaisuus tulee varmasti lisäämään onnellisuuden tunteita usean vaasalaisen arjessa – vierailijoita unohtamatta, Talvi jatkaa.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavat toimenpiteet kohdistuvat kaupungin omistamille maille sekä Metsähallituksen hallinnoimalle eteläisen kaupunginlahden Natura 2000 -alueelle. Metsähallitus on antanut suostumuksen alueen käytölle ja suunnittelussa varmistetaan, etteivät toimenpiteet aiheuta heikentäviä vaikutuksia alueen suojeluarvoille.

Lue lisää eteläisen kaupunginselän reitistä 7.4. ilmestyvästä asukaslehdestä! Avustuspäätöstä ei oltu vielä saatu lehden mentyä painoon.