Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Nuori älylaitteella

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kirjastokortilla elokuvia omaan älylaitteeseen maaliskuusta lähtien

Vaasassa on mahdollista lainata kirjastokortilla elokuvia suoraan omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen 1.3.2020 alkaen suoratoistopalvelu Viddlasta. Palvelu on maksuton.

Viddlan valikoimassa on yli 350 elokuvaa klassikoista uutuusfilmeihin. Lisäksi tarjolla on dokumentteja ja lastenelokuvia. Kirjastokäyttöön räätälöity valikoima kasvaa koko ajan.

Lainatakseen elokuvan ei tarvitse lähteä kirjastoon, vaan valinnan voi tehdä kotoa käsin.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden uuteen kirjastopalveluun maksutta ja helposti, kertoo palvelupäällikkö Marja Mikola Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Elokuvaa voi katsoa omalta mobiililaitteelta tai tietokoneelta kerrallaan kaksi vuorokautta. Kuukaudessa elokuvia voi lainata korkeintaan kolme.

– Elokuvat lainataan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Käyttäjän ikä tarkistetaan lainaamisen yhteydessä kirjastojärjestelmästä, selventää Mikola.

Palvelu toimii useimmissa älylaitteissa ja sitä suositellaan käytettäväksi Chrome-selaimella. Myös Chromecastin kautta voi katsoa, sen sijaan Smart-TV ei kuulu tuettavien käyttöjärjestelmien joukkoon. Katseluun tarvitaan jatkuva internetyhteys.

Kirjastokortilla tekemistä myös muulle vapaa-ajalle

Kirjastokortti avaa ovia kirjojen, musiikin, pelien ja elokuvien lisäksi myös muuhun vapaa-ajan viettoon Vaasassa.

– Sillä voi lainata mm. kausikortteja Vaasan kaupunginorkesterin konsertteihin tai Vaasan Sportin jääkiekko-otteluihin sekä erilaisia liikunta- ja pelivälineitä, sanoo Mikola.

 

Neuvoja ja vinkkejä suoratoistopalvelun käyttämiseen löydät osoitteesta: https://www.viddla.fi/info.

Lainattavat kausikortit löydät osoitteesta: https://kirjasto.vaasa.fi/fi/content-page/lainattavat-kausikortit

Lainattavat liikunta- ja pelivälineet löydät osoitteesta: https://kirjasto.vaasa.fi/search?fGenre=liikuntav%C3%A4lineet

Julkaistu: 25.02.2020