Ohita valikko
Juha Rautaheimo
Juha Rautaheimo. Kuva: Joni Luomanen

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kirjaston tapahtumasyksy on käynnistynyt

Julkaistu: 9.9.2022

Päivitetty: 22.9.2022

Vaasan kaupunginkirjastossa järjestetään syksyn aikana monia kirjailijavierailuja ja yleisötilaisuuksia, joihin on vapaa pääsy. Kirjailijavieraina nähdään Juha Rautaheimo, Paula Nivukoski, Ann-Luise Bertell ja Arto Lappi.

Keskiviikkona 21.9. kirjailijavieraaksi saapuu Juha Rautaheimo, joka esiintyy klo 18-19 pääkirjaston Draama-salissa. Helsingin poliisin murharyhmää johtanut Rautaheimo on tutkinut 40 vuoden uransa aikana useita vakavia rikoksia.

Rautaheimo sai heti työuransa alkumetreillä lempinimen Rautahermo, joka lyheni myöhemmin kutsumanimeksi Hermo. Jäätyään eläkkeelle Rautaheimo julkaisi muistelmateoksen Hermo – murharyhmän mies. Rautaheimo kirjoittaa myös rikosromaaneja yhdessä Sari Rainion kanssa. Esikoisdekkari Vainajat eivät vaikene ilmestyi viime vuonna ja Vaeltavat vainajat julkaistaan tänä syksynä. Juha Rautaheimoa haastattelee sanomalehti Pohjalaisen entinen rikostoimittaja Reima Luukkanen. Tilaisuus on suomenkielinen.

Keskiviikkona 28.9. klo 18 kirjailijavieraana on Paula Nivukoski Vähänkyrön kirjastossa. Laihialaisen Nivukosken uusin romaani Kerran valo katoaa ilmestyy syksyllä. Nivukoskea haastattelee toimittaja Anna-Leena Ekroos. Tilaisuus on suomenkielinen.

Runoilija Arto Lappia voi tulla kuuntelemaan keskiviikkona 14.9. klo 16.30–18.00 pääkirjaston aulassa. Tamperelainen Arto Lappi kirjoittaa japanilaiseen perinteeseen nojaavia tanka- ja haiku-mittaisia runoja, joissa sanotaan suuria ajatuksia vähin sanoin. Lapin esikoisteos Ei perhonen siivistään tiedä ilmestyi 2001. Lappi on myös suomentanut runoutta. Tilaisuus on suomenkielinen.

Torstaina 20.10. klo 18 Draama-salissa esiintyy kirjailijavieraana Ann-Luise Bertell. Bertell on pohjalainen näyttelijä, kirjailija ja Wasa Teaterin johtaja. Bertellin uusin romaani ja Botnia-trilogian vaikuttava päätös Glöm bort din saknad ilmestyi tänä vuonna. Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Maksuttomia yleisötilaisuuksia eri aiheista

Pääkirjaston Draama-salissa kuullaan yleisöluento hoitavasta hengityksestä tiistaina 13.9. klo 18-19.30.  Luennon pitää hoitava hengitysvalmentaja Merja Sjöman, joka kertoo luonnonmukaisesta tavasta saada apua moneen terveyttä uhkaavaan ongelmaan. Hengitysongelmia voivat aiheuttaa mm. astma, tukkoisuus, hammas- tai purentaongelmat, kuorsaus, uniapnea ja stressi. Illan aikana perehdytään hengityksen fysiologiaan, liikahengityksen aiheuttamiin haittoihin ja tehdään hengitysharjoituksia.

PERUTTU Eläinilta Vaasan seudun eläinsuojeluyhdistyksen (Vesy) kanssa. Paikalla eläintensuojelusta ovat kertomassa Milla Kauppi ja Anu Lehtiö.

Vaasan kirjastoissa järjestetään syksyn ajan myös säännöllisesti lasten satutuokioita ja lukupiirejä.