Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Koulu- ja päiväkotialtistumisista viestitään jatkossa vain Wilmassa

Julkaistu: 11.1.2022

Vaasan kaupunki ei enää viesti julkisesti verkkosivuillaan, sosiaalisen median kanavissaan eikä medialle tietoja koulujen ja päiväkotien korona-altistumisista. Tarkat tiedot altistuneiden määristä tulevat nyt viiveellä, ja pahentuneen pandemiatilanteen takia laajasta jäljittämisestä on luovuttu Pohjanmaan hyvinvointialueella. Koulut ja päiväkodit viestivät edelleen altistumisista huoltajille Wilman kautta.

Pohjanmaan hyvinvointialue tiedotti maanantaina 10.1., että laajasta jäljittämisestä joudutaan luopumaan eksponentiaalisesti kasvaneiden koronavirustartuntojen määrän takia.

Kaikille tartunnan saaneille ei siis ehditä enää soittaa, ja tartunnan saaneen tulisi itse ilmoittaa henkilöille, joiden kanssa hän on ollut kontaktissa 48 tuntia ennen oireiden alkua tai koronatestin ottamista.

– Pahentunut tilanne näkyy myös Vaasan kouluissa ja päiväkodeissa. Koska vahvistettu tieto altistuneiden lukumääristä tulee nyt viiveellä, luovumme korona-altistumisten viestinnästä kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavilla ja medialle. Koulut ja päiväkodit viestivät edelleen alistumisista huoltajille Wilman kautta, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

– Tärkeintä on nyt, että kaikki teemme oman osuutemme ja seuraamme yhteisiä ohjeistuksia, jotta tilanne saadaan hallintaan. Tällä hetkellä suositellaan vahvasti kaikkien sosiaalisten tilanteiden välttämistä, muistuttaa Häyry.

Päätös lopettaa koulu- ja päiväkotialtistumisista viestiminen julkisesti tehtiin kaupungin varautumisen johtoryhmässä maanantaina 10.1.