Ohita valikko
Opettaja ja lapsi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Koulut alkavat Vaasassa 15.8.

Julkaistu: 10.8.2022

Koulutyö Vaasan peruskouluissa alkaa maanantaina 15.8.2022. Perusopetus järjestetään kaikille oppilaille lähiopetuksena koulun lukujärjestyksen mukaisesti.

Koulutiensä aloittaa tänä syksynä yhteensä 650 ekaluokkalaista.

Vaasan peruskoulujen lukuvuosi alkaa maanantaina 15.8.2022 ja päättyy lauantaina 3.6.2023. Ensimmäisen luokan oppilaiden koulupäivä alkaa klo 9.00. Muut oppilaat aloittavat päivän oman koulun ilmoituksen mukaisesti.

Katso koulujen työajat lukuvuodelle 2022–2023

Perusopetus järjestetään normaaliolojen lainsäädännön mukaisesti

Lukuvuonna 2022–2023 perusopetus järjestetään normaaliolojen lainsäädännön mukaisesti. Koronatilanteen vuoksi säädetyt väliaikaiset lakimuutokset eivät ole enää voimassa, mutta lähiopetuksen terveysturvallisuudesta huolehtiminen on edelleen tärkeää.

Vaasan kaupungin perusopetuksessa korona-aikana hyväksi havaittuja hygieniatoimia jatketaan edelleen.

Opetuksen järjestäminen normaaliolojen lainsäädännön mukaan tarkoittaa esimerkiksi sitä, että elokuun alusta alkaen perusopetus järjestetään lähiopetuksena, eikä oppilasryhmien siirtyminen etäopetukseen ole enää mahdollista. Jos oppilas ei voi osallistua lähiopetukseen omaan terveydentilaan tai perheenjäsenen riskiryhmään kuulumiseen liittyvistä syistä, voidaan yksittäisen oppilaan opetus päättää järjestää perusopetuslain 18 §:n mukaisin erityisin opetusjärjestelyin esimerkiksi etäopetuksena.

Lue Opetushallituksen tiedote aiheesta

Tarkkana liikenteessä

Koulun aloittaminen on monelle jännittävä ja uusi asia. Varsinkin liikenteessä on syytä olla tarkkana. Hyödyllisiä neuvoja koulumatkaa varten löytyy Liikenneturvan sivuilta.