Ohita valikko
Nainen ojentaa kirjaa.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kulttuuria ikäihmisille lukukaveritoiminnalla

Julkaistu: 9.1.2024

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut laajentaa kulttuurin vapaaehtoistoimintaa aloittamalla lukukaveritoiminnan. Yhteistyössä vaasalaisten palvelutalojen kanssa lähdetään nyt hakemaan lukukavereita, jotka käyvät lukemassa palvelutaloissa. Mukana palvelutaloista ovat tässä vaiheessa Himalaja, Krannila ja Präntöön Helmi.

Lukukaveritoiminnassa on kyse vapaaehtoisista henkilöistä, jotka haluavat lahjoittaa aikaansa lukemalla palvelutaloissa ääneen kirjallisuutta ja tekstejä. Lukea voi yksittäiselle henkilölle tai ryhmälle, ja usein teksti poikii monenlaista keskustelua käsillä olevasta aiheesta.

– Lukukaverilta ei vaadita sen ihmeellisempiä valmiuksia tai kykyjä, vaan kyse on halusta auttaa ja kohdata ikäihmisiä, tuoda kirjallisuutta ja kulttuuria ikäihmisten saataville sekä tarjota mielekästä ajanvietettä, kertoo kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Sanna Bondas Vaasan kaupungilta.

Helmikuussa infotilaisuus vapaaehtoisille

Jos olet kiinnostunut lukukaveritoiminnasta, ota yhteyttä Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluihin 4.2. mennessä. Infotilaisuus lukukaveritoiminnasta kiinnostuneille järjestetään helmikuussa.

Lisätietoja: kulttuurituottaja Geir Byrkjeland, geir.byrkjeland(at)vaasa.fi, puh. 040 1563227