Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Lähiöpäivät Vaasan Ristinummella 20.4. ja Olympiakorttelissa 21.4.

Julkaistu: 14.4.2022

Vaasan yliopiston tutkimushanke Lähiö-Inno järjestää Lähiöpäivät Ristinummella kyläkeskus Kultanummen edustalla 20.4. klo 15–18 ja Olympiakorttelissa keskusaukiolla 21.4. klo 15–18.

Lähiö-Inno on kaksivuotinen tutkimushanke, joka tutkii lähiöiden sosiaalista kestävyyttä yhteistyössä asuinalueiden toimijoiden kanssa. Sosiaalinen kestävyys on asukkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka mahdollistaa hyvän arjen ja merkityksellisen elämän.

Hankkeessa on kerätty laaja tutkimusaineisto asukkailta ja vaasalaisilta viranhaltijoilta. Tutkimusaineiston perusteella tuotetaan tietoa, jonka avulla torjutaan segregaatiota ja edistetään asuinalueiden kehittämistä. Hankkeessa työskentelee kahdeksan tutkijaa.

Tapahtumassa hankkeen tutkijat keskustelevat asukkaiden kanssa ja jakavat tietoa meneillään olevasta lähiötutkimuksesta. Molempina päivinä tarjolla on kahvia ja pullaa sadalle ensimmäiselle kaupunkilaiselle. Lähiö-Inno-hanke on osa kansallista ympäristöministeriön hallinnoimaa lähiöohjelmaa.

Lisätietoa antaa:

Lähiö-Inno-hankkeen johtaja, aluetieteen yliopistonlehtori Ilkka Luoto, Vaasan yliopisto, puh. 029 449 8383, ilkka.luoto@uwasa.fi

Tutustu hankkeen verkkosivuihin: https://sites.uwasa.fi/lahioinno/
Seuraa hanketta Twitterissä: https://twitter.com/InnoLahio

Yhteistyökumppanit: Ympäristöministeriö, Vaasan kaupunki, Vaasan opiskelija-asuntosäätiö, Kiinteistö Oy Pikipruukki, Kiinteistö Oy Sekahaku