Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Lapsi karkasi päiväkodista, löytyi nopeasti omasta kotipihasta

Julkaistu: 19.12.2023

Alle kouluikäinen lapsi pääsi karkaamaan vaasalaisen Malmöntalon päiväkodin pihasta eilen maanantaina 18.12. Lapsi tavoitettiin nopeasti ja vahingoittumattomana lähellä sijaitsevan kotinsa pihasta.

Malmöntalon päiväkodin pihasta pääsi 18.12. aamu-ulkoilun aikana karkaamaan yksi lapsi.

Päiväkodin koko piha on aidattu. Portti oli kiinni, mutta lapset pystyvät avaamaan sen itse mikäli portin ulkopuolinen salpa ei ole suljettuna.

Tilanne huomattiin, kun karanneen lapsen ystävä tuli kertomaan aikuiselle, että lapsi oli lähtenyt kotiin.

Henkilökunnan edustaja lähti heti lapsen perään ja tavoitti tämän aivan päiväkodin lähellä sijaitsevan perheen kodin pihasta. Lapsi ehti yksin ylittää Järvikadun. Lapsen perheelle ilmoitettiin heti tapahtuneesta.

– Tilanne oli nopea ja kesti kokonaisuudessaan noin 5 minuuttia. Tilanteessa toimittiin ohjeistusten mukaan, eikä poliisiin ollut tarvetta ottaa yhteyttä, kertoo Malmöntalon päiväkodin johtaja Eeva Kuusisto.

Aamu-ulkoilun aikana pihalla oli lasten kanssa riittävä määrä henkilökuntaa eli neljä työntekijää. Lapsilla on aina ulkoillessaan heijastinliivit.

Tilanne käydään läpi turvallisuus- ja kriisisuunnitelman mukaisesti

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käytössä turvallisuus- ja kriisisuunnitelma, jonka mukaan tilanteessa toimittiin.

– Olemme pahoillamme tapahtuneesta, tällaista ei pitäisi tapahtua, mutta onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Tapahtunut käydään läpi vielä kaikkien tilanteeseen liittyneiden aikuisten ja lasten kanssa ja huolehditaan katoamistilanteeseen liittyvä jälkihoito, kertoo vt. varhaiskasvatusjohtaja Maria Karvonen.