Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Liftin talviaikataulut julkaistiin – 40 % enemmän vuoroja kesäaikatauluihin verrattuna

Julkaistu: 19.7.2022

Vaasan ja Mustasaaren yhteinen joukkoliikenne Lifti aloitti liikennöinnin heinäkuun alussa suppeampien kesäaikataulujen mukaisesti. Liftin talviaikataulut astuvat voimaan 8.8.2022, jolloin vuorojen määrä kasvaa peräti 40 % kesään verrattuna.

– Talviaikataulut tuovat mukanaan rutkasti lisää vuoroja. Uusina linjoina aloittavat linjat 10 ja 11, jotka on tarkoitettu erityisesti koululaisille. Linja 10 palvelee Gerbyn, Isolahden ja Porvarinkadun kouluja ja linja 11 Länsimetsän, Isolahden, Vikingan, Onkilahden ja keskustan kouluja, joukkoliikennesuunnittelija Heli Killinen kertoo.

Talviaikataulut ja mahdolliset poikkeukset ovat nähtävillä joukkoliikenteen nettisivuilla. Palvelubussit liikennöivät jatkossakin normaaliin tapaan.

– Uusiin linjoihin ja aikatauluihin kannattaa tutustua jo nyt, niin itselle sopivat vuorot ovat tiedossa talviaikataulujen astuessa voimaan. Pysäkeiden ohitusajat ovat arvioituja aikoja, joten saavuthan pysäkille tarpeeksi ajoissa, Killinen muistuttaa.

Painetut aikataulut tulevat palvelupisteille ja busseihin elokuun alussa. Busseissa voi tuttuun tapaan maksaa Waltti-kortilla, Waltti-mobiililipulla, lähimaksulla tai käteisellä.

Liftin linjojen 1-11 ja 60 liikennöinnistä vastaa Vekka Group, jonka asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse numerosta 03 622 650 ja sähköpostitse asiakaspalvelu.vaasa@vekkagroup.fi.

Liftin palvelupisteet löydät osoitteista:

  • Lipputoimisto Visit Vaasa, Kauppakeskus Rewell, 2. kerros
  • Kansalaisinfo, Kirjastonkatu 13
  • Yhteispalvelu Vähäkyrö, Vähäkyröntie 11
  • R-kioskit (vain Waltti-korttien lataus)

Lue lisää: