Ohita valikko
Ilona Partanen ja Milka Tulinen vetivät Teeriniemen päiväkodin eskareille lorutyöpajan. Lapset nostivat lorupussista verbin, adjektiivin ja adverbin, joiden mukaan he piirsivät ja askartelivat hahmon omaan lorupuuhunsa. Tarinoita ja hahmoja tallennetaan osaksi uuden päiväkodin julkisivuun tulevaa Lorupuu-teosta.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Lorulintu rakentaa pesänsä Teeriniemen uuteen päiväkotiin

Julkaistu: 2.5.2023

Teeriniemelle valmistuu vuonna 2024 uusi päiväkoti 150 lapselle. Rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa, kuten on myös taloon tulevan taiteen suunnittelu. Sekä lapset että henkilökunta ovat olleet suunnittelussa vahvasti mukana.

Uuteen suomenkieliseen päiväkotiin tulee yhteensä kahdeksan ryhmää 0-6-vuotialle lapsille. Päiväkoti sijoittuu nykyisen päiväkodin viereiselle tontille Teeriniemenkadun ja Joutsenenkadun risteykseen. Päiväkoti otetaan käyttöön maaliskuussa 2024.

Maaliskuussa Teeriniemen päiväkodin eskarilaiset osallistuivat lorutyöpajaan, jossa he saivat suunnitella taiteilijoiden kanssa sisältöä osaksi päiväkodin julkisivuun asennettavaa Lorupuu-teosta.

– Kolmiosainen Lorulintu-taideteos ilahduttaa lapsia ja henkilökuntaa päiväkodin sisätiloissa ja myös kaikkia kaupunkilaisia rakennuksen julkisivussa, kuvailee Vaasan kaupungin rakennuttajapäällikkö Emilia Sorama.

Teeriniemen päiväkotihankkeessa toteutetaan niin sanottua taiteen prosenttiperiaatetta, jossa noin 1 % hankkeen kustannuksista varataan taiteelle. Teeriniemen päiväkodin taideteoksen toteuttavat Ilona Partanen ja Milka Tulinen suunnittelutoimisto Kakadusta.

Mikä otus lorupuussa lymyää? Jokainen lapsi sai työpajassa oman lorupuun, johon kukin sai piirtää ja askarrella oman hahmonsa annettujen sanojen perusteella. Tarinoita ja hahmoja tallennetaan osaksi uuden päiväkodin julkisivuun tulevaa Lorupuu-teosta.

Lapset ja henkilökunta suunnittelussa mukana

Päiväkodin henkilökunta varhaiskasvattajista keittiöhenkilökuntaan on osallistunut suunnitteluvaiheen käyttäjätyöpajoihin. Myös lapset ovat päässeet piirtämään unelmiensa päiväkotia.

– Päiväkodissa tilojen toimivuuden kannalta on olennaista, minne ripustetaan haalarit ja missä pestään kädet. Henkilökunnan palautteen perusteella kehitimme esimerkiksi kulkuja päiväkotiin sekä tilanjakoa kahdessa kerroksessa, Sorama kertoo.

Päiväkodin tiloissa myös iltakäyttöä esimerkiksi yhdistyksille

Myös perheillä on ollut mahdollisuus kertoa toiveistaan hankesuunnitteluvaiheessa avoimen kyselyn kautta.

– Vastauksissa nousivat esiin muun muassa hyvä sisäilma sekä toimivan pihan tärkeys. Moni toivoi, että piha-alue ja sisätilat olisivat alueen asukkaiden käytössä myös päiväkotipäivien ulkopuolella, Sorama kertoo.

Päiväkodin muunneltavat tilat tulevatkin tarvittaessa olemaan iltaisin vanhempainyhdistyksen ja muiden tapahtumien käytettävissä.

Teeriniemen nykyinen, 1980-luvulla rakennettu päiväkotirakennus vaatisi lähivuosina mittavan peruskorjauksen, joten vanha rakennus puretaan. Nykyinen päiväkotirakennus on käytössä siihen saakka, kunnes uusi rakennus on valmis.

Teeriniemen uusi päiväkoti rakentuu nykyisen päiväkodin viereiselle tontille Teeriniemenkadun ja Joutsenenkadun risteykseen.