Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Maailman onnellisimmat opiskelijat – vaasalaiset opiskelijayhteisöt opiskelijoiden hyvinvointia edistämässä

Julkaistu: 26.4.2021

Suomi on maailman onnellisin maa. Vaasa haluaa olla maailman onnellisin kaupunki. Ja vaasalaiset korkeakouluopiskelijat haluavat siten olla maailman onnellisimpia opiskelijoita. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) ja Åbo Akademis Studentkårin (ÅAS) alullepanema Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Kampanja käynnistyy Yhdessä maailman ympäri -tapahtumalla.

Kampanjan taustalla on opiskelijakuntien huoli korkeakouluopiskelijoiden heikentyneestä hyvinvoinnista. Erityisesti opiskelijoiden jaksaminen ja yhteisöllisyys ovat kärsineet pandemia-aikana.

Opiskelijoiden hyvinvointia edistetään vuoden aikana kolmella eri teemalla: terveys, liikunta ja onnellisuus. Koko vuoden aikana tullaan järjestämään teemoihin liittyviä tapahtumia ja tempauksia, jotka on suunnattu kaikille Vaasan korkeakouluopiskelijoille.

Kampanja starttaa Yhdessä maailman ympäri -tapahtumalla, joka kannustaa opiskelijoita liikkumaan kävellen tai juosten. Tämä liikuntahaaste toteutetaan 3.-30.5.

− Liikuntahaasteen tavoitteena on saavuttaa 40 000 km, mikä vastaa maapallon ympärysmittaa. Ajatus maapallon kiertämisestä tuli juuri siitä, että Suomi on maailman onnellisin maa. Jokainen opiskelija kirjaa kuukauden aikana juosten tai kävellen keräämänsä kilometrit, joiden yhteismäärällä opiskelijat siis ”kiertävät” maapallon ympäri, sanoo Niklas Grönholm ÅAS:stä.

− Tavoitteena on lahjoittaa jokaisesta kuljetusta kilometristä 1 € opiskelijoiden mielenterveyttä edistävälle Nyyti ry:lle. Yhdistys edistää valtakunnallisesti opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä. Haastamme samalla Vaasan seudun yritykset mukaan hyvän asian puolesta, kannustaa Henri Miettinen VYY:sta.

− Opiskelijoiden jaksamisen ja mielenterveyden tukeminen on aiempaa ajankohtaisempaa. Nyyti ry tarjoaa opiskelijoille mm. tietoa ja keinoja omasta jaksamisesta huolehtimiseen, vertaistukea chatissa ja ryhmissä sekä vapaaehtoistoimintaa. Saamiemme lahjoitusten avulla pystymme toteuttamaan esim. opiskelijoille erilaista tukitoimintaa matalalla kynnyksellä. Näin tavoitamme merkittävän määrän opiskelijoita ja vahvistamamme opiskeluarjessa jaksamista, kertoo ilahtunut Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen.

-Tavoitteemme on korkealla ja haemme yrityksistä ja eri tahoista kumppaneita tukemaan opiskelijoiden hyvinvointia ja tekemään Vaasan opiskelijoista maailman onnellisimpia opiskelijoita. Toivomme, että mahdollisimman moni yritys lähtee mukaan, sillä jokaisella teolla on merkitystä, innostaa Roosa Kesonen VYY:sta.

Onnellisuus yhteisenä tavoitteena

− Olemme innoissamme, kun saamme olla mukana tekemässä vaasalaisista opiskelijoista maailman onnellisimpia. Opiskelijat ovat ottaneet onnellisuusteeman omakseen ja kehittäneet siitä oman hyvinvointikampanjansa. Osan opiskelijoille antamastamme tuesta kohdistamme suoraan Nyyti ry:lle. sanoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Kampanjassa ovat mukana kaikki vaasalaiset opiskelijayhteisöt. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY ja Åbo Akademis Studentkår ÅAS ovat idean takana. Kampanjassa ovat mukana myös Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (VAMOK), Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV), Studerandekåren Novium, Opiskelijan Vaasa – Vasa Studerande (OVVS) ja Helsingin Yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön ainejärjestö Justus ry.

Yhdessä ympäri maailman -tapahtuma

Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjan Facebook-sivu