Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Svedjehamn ilmakuva

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Merenkurkun neuvostosta Pohjoismaiden ensimmäinen Eurooppalainen alueellisen yhteistyön yhtymä

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 27.1.2020 muun muassa Merenkurkun neuvostoa.

Merenkurkun neuvosto on viime vuosina valmistellut nykyisen organisaation muuttamista rekisteröidystä yhdistyksestä Eurooppalaisen alueellisen yhteistyön yhtymäksi eli EAYY:ksi.

Tavoitteena on, että Merenkurkun aluetta kehitetään toimivana, kilpailukykyisenä ja hyvin integroituna rajaseutuna Itämeren alueen pohjoisosassa. Seudulla tulee olla hyvä liikenteen infrastruktuuri ja hyvät yhteydet sekä alueen sisällä, että muuhun maailmaan. Sillä tulee olla myös aktiivinen rooli pohjoismaisessa ja eurooppalaisessa yhteistyössä. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäinen EAYY.

Uumajan kunnanhallitus päätti keväällä 2019 liittyä Merenkurkun EAYY:n varsinaiseksi jäseneksi. Näin tekivät myös Pietarsaari, Kokkola, Seinäjoki, Örnsköldsvik sekä Region Västerbotten, Keski-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan liitto.

Kaupunginhallitus päätti, että Vaasan kaupunki hyväksyy sopimuksen Merenkurkun neuvoston EAYY:n perustamisesta ja yhtymän säännöt. Vaasan kaupunki kuuluu täysiarvoisena jäsenenä Merenkurkun neuvostoon ja hyväksyy 20 000 euron vuosittaisen jäsenmaksun, mikä maksetaan kaupunginhallituksen jäsenyysmaksuvaroista. Yhtymän perustaminen käsitellään vielä Työ- ja elinkeinoministeriössä.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.

Lue, kuuntele tai katso viitottuna aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.

Julkaistu: 30.01.2020