Ohita valikko
Pohjanmaan museo

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Museoiden arkisto-, kuva- ja esinekokoelmien asiakaspalvelu suljettuna järjestelmän vaihdon vuoksi

Julkaistu: 1.4.2022

Vaasan kaupungin museoiden kokoelmatietoja siirretään uuteen järjestelmään, minkä vuoksi valokuva- ja asiakirja-arkiston sekä kulttuurihistoriallisten kokoelmien asiakaspalvelu on suljettu 26.10.2022 saakka. Museon aineistoihin voi tutustua Finna.fi hakupalvelun kautta.

Palvelukatkoksen aikana Vaasan kaupungin museoiden asiakaspalvelu ei vastaanota valokuviin, asiakirjoihin tai esineisiin liittyviä tietopyyntöjä. Taidekokoelmia koskeviin tiedusteluihin sekä teoskuva- ja teoslainapyyntöihin vastataan normaalisti.

Kokoelmahallintajärjestelmä vaihdetaan, koska nykyisen järjestelmän ylläpito loppuu vuoden 2022 loppuun mennessä. Museoammattilaisten käyttämään järjestelmään luetteloidaan ja tallennetaan tiedot kokoelmiin kuuluvista valokuvista, asiakirjoista, esineistä sekä näyttelytoimintaa ja tutkimusta koskevia tietoja.

Kaikille avoimessa Finna.fi hakupalvelussa voi vapaasti selailla muun muassa valokuvia ja esineitä eri museoiden kokoelmista.

Hakupalvelusta löytyy jo nyt pieni erä Pohjanmaan museon kuva-arkiston valokuvia sekä kuvia kulttuurihistoriallisen kokoelman esineistä. Finnaan julkaistaan lisää aineistoja kokoelmahallintajärjestelmän vaihdon jälkeen.

Käy tutustumassa vanhoihin valokuviin Vaasasta linkin kautta: https://bit.ly/3INLx3u

Tutustu kulttuurihistoriallisen kokoelman esineisiin: https://bit.ly/3uFwmVj