Ohita valikko
Nuorisopalveluiden työntekijät pääsivät 26.5. tutustumaan uuteen liikkuvaan nuorisotilaan. Kuvassa upouutta autoa ihastelemassa Teemu Saarinen (vas.), Laura Plosila, Anna-Leena Orava, Chatarina Fjällström, Mika Pietilä ja Juha-Matti Wahlström.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Nuorisotyön uusi matkailuauto vie työntekijät nuorten luo

Julkaistu: 29.5.2023

Vaasan kaupungin nuorisopalveluille saadaan käyttöön ikioma matkailuauto toukokuussa. Auto helpottaa liikkuvaa nuorisotyötä eli jalkautumista nuorten pariin kaduille, toreille ja puistoihin.

Matkailuauto hankitaan nuorisopalveluille omaksi eli ympärivuotiseen käyttöön. Aiemmin nuorisopalvelut on kokeillut samanlaista toimintaa vuokraamalla matkailuautoa, ja tästä on saatu hyvää palautetta.

Auto saadaan käyttöön toukokuussa, viimeistään koulujen päättäjäisiin mennessä.

– Koulujen päättäjäisviikonloppuna meillä on koko henkilökunta tekemässä liikkuvaa nuorisotyötä eli jalkautuneena kaupungille. On tärkeää, että saamme autolle silloin tulikasteen, kertoo nuorisosihteeri Teemu Saarinen.

Kesällä liikenteessä maanantaista lauantaihin

Vaasan nuorisotalot ovat vielä toukokuussa auki ja jäävät siitä kesätauolle. Talojen ollessa suljettuina nuoriso-ohjaajat liikkuvat siellä, missä nuoretkin hengaavat.

Auto on liikkeellä läpi kesän maanantaista lauantaihin, myöhään iltapäivisin ja alkuiltoina. Kyydissä kulkee aina vähintään kaksi työntekijää.

– Kesällä liikkuvan nuorisotyön merkitys kasvaa, ja matkailuauto tukee meitä siinä hyvin. Pääsemme joustavasti eri alueille ja tavoitamme enemmän nuoria. Matkailuauto on myös näkyvä merkki siitä, että olemme paikalla, Saarinen kuvailee.

Gerby, Sundom ja Suvilahti

Nuorisotalot aukeavat taas elokuussa koulujen alkamisen myötä, mutta matkailuautolla jatketaan toimintaa ympäri vuoden.

– Erityisesti haluamme liikkua niillä alueilla, joissa ei ole nuorisotaloja eli Gerbyssä, Sundomissa ja Suvilahdessa. Tästä on tullut suoraan nuorilta toiveita, Saarinen kertoo.

Matkailuauto liikkuu myös Vähänkyrön alueella ja sitä voi nähdä myös erilaisissa tapahtumissa.

Auton liikkeistä tiedotetaan somessa

Nuoriso-ohjaajat päivittävät auton liikkeistä ja reitistä kesän aikana tietoa nuorisopalveluiden somekanaviin ja verkkosivuille.

– Kannattaa ottaa seurantaan liikkuvan nuorisotyön Instagram-tili, joka löytyy nimellä Fältistyö. Auton pääsijainnit päivitetään myös liikkuvan nuorisotyön verkkosivulle osoitteeseen www.vaasa.fi/faltistyo. Somen kautta voi esittää myös toiveita siitä, minne autolla ajelemme, Saarinen vinkkaa.

Yhteistyötä on suunnitteilla kesällä esimerkiksi pelastuslaitoksen ja seurakunnan kanssa.

Nuoriso-ohjaajien tukikohta

Matkailuauto on nuoriso-ohjaajien liikkuva toimintapiste. Aktiivinen toiminta tapahtuu auton vieressä, mutta tarvittaessa myös sisälle voi kurkistaa. Autossa on kiinteä katos sadesäiden varalta.

Saarinen vinkkaa, että kesällä nuorisopalveluiden matkailuautoa voi nähdä myös keskustan kävelykadulla.

– Meillä on lupa pysäköidä kesän aikana keskustan kävelykadulle Citymarketin eteen, joka on hyvä ja näkyvä paikka tavoittaa nuoria.