Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Paikallisbussit siirtyvät talviaikatauluun 16.8.

Julkaistu: 11.8.2021

Vaasan paikallisbussit siirtyvät talviaikatauluun 16.8. alkaen. Aikatauluissa on muutamia muutoksia viime vuoteen verrattuna.

Keskustan ja Vaskiluodon välillä testataan uutta linjaa, jonka tarkoituksena on helpottaa Vaskiluodon työmatkaliikennettä.  Pilottilinja sisältää neljä aamuvuoroa ja kuusi iltapäivävuoroa.

Kampuslinja 14 ei liikennöi 16.8.-29.10.2021 välisenä aikana. Päätöksen taustalla on vähentyneet matkustajamäärät koronatilanteen ja etäopiskelun vuoksi. Linjan tarpeellisuus arvioidaan uudelleen lokakuun aikana. Korvaavat linjat Palosaarelle ovat linjat 1, 2 ja 3.

Koronatilanteen kiihtymisen vuoksi suosittelemme edelleen kasvomaskin käyttämistä Vaasan joukkoliikenteessä. Matkusta vain terveenä, muista turvavälit ja aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista.

Infonäytöt poistuvat toistaiseksi käytöstä

Joukkoliikenteen infonäytöt muun muassa torilla, keskussairaalalla, Matkahuollon edustalla, lentokentällä ja pääterveysasemalla poistuvat toistaiseksi käytöstä elokuun aikana. Poistumisen syynä on joukkoliikenteen reittioppaan vaihtuminen. Uuden Digitransit-reittioppaan käyttöönoton myötä vanha reittiopas on lakkautettu ja myös sen mukana tulleet infonäytöt poistuvat käytöstä.

Bussiaikatauluvihkoja löytyy palvelupisteiltä, busseista ja Matkahuolloista. Ajankohtaiset aikataulut löytyvät myös Vaasan kaupungin sekä Wasa Citybusin verkkosivuilta sekä reittioppaasta.

Paperisten aikataulujen käyttöä pyritään vähentämään säästötoimenpiteiden sekä ympäristön näkökulmasta, ja siksi aikatauluja ei enää jaeta koteihin.